Mesajı Okuyun
Old 18-07-2009, 22:35   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Boşanma davası açmadan, medeni kanun 196.madde gereğince, eşinizin evin geçimine yapması gereken katkının belirlenmesini aile mahkemesi yargıcından talep edebilirsiniz.
Alıntı:
II. Eşler birlikte yaşarken

Madde 196 - Eşlerden birinin istemi üzerine hakim, ailenin geçimi için her birinin yapacağı parasal katkıyı belirler.

Eşin ev işlerini görmesi, çocuklara bakması, diğer eşin işinde karşılıksız çalışması, katkı miktarının belirlenmesinde dikkate alınır.

Bu katkılar, geçmiş bir yıl ve gelecek yıllar için istenebilir.

Ayrıca, eşinizin, sizin veya ortaklığın menfaatlerini tehlikeye düşürmüş olması, sürekli borçlanması ve hacze maruz kalmanız halinde de, mahkemeye başvurarak, mal ayrılığı rejimine karar verilmesini talep edebilirsiniz.MK.206

Yine eşinizin üzerine kayıtlı bir mal varlığı değeri varsa , eşinizin bunun üzerindeki tasarruf yetkisinin kısıtlanmasını MK.199 gereğince tedbiren dava ve talep edebilirsiniz.

Öte yandan, eğer şartları var ise ve uygun ise, eşinizin medeni kanun 406 maddesi gereğince kısıtlanması ve kendisine vasi tayin edilmesi de düşünülebilir.
Alıntı:
II. Savurganlık, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı, kötü yönetim

Madde 406 - Savurganlığı, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı veya malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır.

Sayın Katılımcı,

Tüm bunlar ve bir çok detay için mutlaka DOĞRUDAN bir meslektaşımızın desteğini alınız.

Hak kaybına uğramazsınız.

Maddi durumunuz elverişsiz ise, kanıtlayarak; bulunduğunuz yer il barosundan tarafınıza ücretsiz olarak avukatlık hizmeti verilmesini talep edebilirsiniz.

Saygılar.