Mesajı Okuyun
Old 12-07-2009, 11:28   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Şiddetli geçimsizlik nedeni ile bir boşanma davası açabilirsiniz. Davada şiddet gördüğünüze ilişkin, raporları ve savcılık dosyasını delil olarak kullanabilirsiniz.Yine tanık anlatımlarınıdan da en yakın akrabalarınıızın ifadeleri dahil yararlanabilirsiniz. Boşnamaya neden olan olaylarda eşinizin KUSURLU olduğunu bu şekilde ispat edebilirsiniz,

6 aylık süre ile bahsettiğiniz, aile mahkemesi yargıcının tedbir kararları süresi olabilir diye düşünüyorum. En fazla 6 ay süre ile verilen bu kararlara uymayan eş hakkında Sulh Ceza mahkemesindece yargılama yapılmaktadır.

Siz ise, boşanma dava açamak için,6 aylık süreyi beklemek zorunda değilsiniz. 6 ayılık sürenin anlamı bu değildir. 6 ay süre ile sizlerin korunmasına yöneliktir.

Açacağınız boşanma davası ile birlikte, kendiniz ve çocuklar için tedbir nafakası, evin ve ev eşyalarının tarafınıza özgülenmesini, çocuklarınızın velayetlerini talep edebilirsiniz.Boşanmaya karar verilmesinden sonra, yoksulluk ve iştirak nafakası olarak, hükmedilen nafakaların devam etmesini isteyebilirsiniz.

Aynı dava içinde, maddi ve manevi tazminat talelerinde bulunabilirsiniz.

Halen oturmakta olduğunuz evin mülkiyeti eşinize ait ise, aile konutu şerhini tapuya başvuru ile aldırmanız iyi olacaktır.

İstenen Belgeler
1- Aile konutunun bulunduğu yerden alınmış ailenin yerleşim yeri (ikametgah) belgesi,
2- Gerektiğinde taşınmaz malın şerhi talep edilen taşınmaz mal ile aynı olduğunun kadastro müdürlüğünce tespit edilmesi,
3- İstemde bulunan eşin, tapudaki malikin eşi olduğuna dair nüfus kayıt örneği,
4- İstemde bulunanın nüfus cüzdanı veya pasaportu, varsa bir adet vesikalık fotoğrafı.
İstem Belgesinin Yazımı
Yukarıda nitelikleri yazılı taşınmaz malın maliki/hissedarı bulunan ..... ......' ekte sunduğum Nüfus Kayıt Örneğinden de anlaşılacağı üzere eşimdir. Yine ekte sunduğum .....ilçesi, .....Mahallesi Muhtarlığından aldığım ../../2008 tarihli Yerleşim Yeri (İkametgah) Belgesinden de anlaşılacağı üzere bu taşınmaz malı aile konutu olarak kullanmaktayız. Bu itibarla, Medeni Kanunun 194. Maddesi uyarınca tapu kütüğüne aile konutu şerhi verilmesini arz ve talep ederim.

İşlemin Mali Yönü
Aile konutu şerhinin tapu kütüğüne yazımı ve şerhin terkini için her hangi bir harç veya vergi alınamaz. Çünkü Harçlar Kanununa ekli (4) sayılı Tarifede böyle bir harç alınacağı öngörülmemiştir.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Nafaka, maddi ve manevi tazminat miktarlarının taktirinde, eşinizin GERÇEK mal varlığı ve gelirlerinin ispatı önemlidir.bunu da tanık dahil her tür delil ile ispatlama yoluna gidebilirsiniz.Tapu, trafik tescil ve bankalara eşin mal varlığı araştırma yazıları yazdırılır.

Yine, tüm bunlardan ayrı, 2002 yılından sonra edinilmiş bir mal varlığı var ise ve mülkiyeti eşinizi üzerinde ise, bunun için de tasfiye payı alacağı davası açılabilecektir.

Boşanmanız ile babanızın emekli maaşından almaya hak kazanacaksınız.

Sayın Katılımcı,

Boşanma davaları profesyonellik gerektirir. Mutlaka doğrudan destek alınız. Medeni Kanun, kullanılabilir pek çok hak kaleme almıştır.

Hak, zaman ve maddi kayıplara uğramamak için davalarınızın her aşamasında avukat desteği almaktan çekinmeyiniz.

avukatlık ücreti ödemeye yetecek geliriniz yok ise, bulunduğunuz yer il barosundan tarafınıza avukat tayin edilmesini isteyiniz.Bu hizmet ücretsiz olarak tarafınıza sağlanacaktır.

Saygılar.