Mesajı Okuyun
Old 10-07-2009, 12:26   #38
Av.Özgür KARABULUT

 
Varsayılan

Değerli Meslektaşlarım;

7 Temmuz 2009 günü, PTT'ye gidip ismime havale yoluyla gelen parayı çekmek üzere TBB Avukatlık Kimliğimi verdim. Gişe memuru ile aramıdaki diyalog:
Memur: Kimliğiniz yok mu?
Ben: Hanımefendi elinizdeki kimlik belgesidir.
Memur: Bu kimlik ile işlem yapamam.
Ben: Nasıl yapamazsınız, gerekçesi nedir?
Memur: Sizin gibi 20 Avukat bu kimlik ile işlem yapmak istedi ama yapamıyorum.
Ben: Fakat ben ilk defa geliyorum ve gerekçenizi gerçekten merak ettim.
Memur: Talimat böyle...

Bu diyalog üzerine Müdür ile görüştüm. Aynı şekilde ondan da "İşlem yapamayız" yanıtını aldım. Bu yaptıklarının Avukatlık Kanunu'nun 9. maddesine aykırı bir davranış olduğunu ifade ettim ve hemen orada bir dilekçe kaleme alıp dilekçemi verdim ve oradan ayrıldım.

Bugün itibariyle de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına "Görevi İhmal" nedeniyle görevli gişe memuru ve Müdür hakkında 2009/64563 Hz. numarasına kayıtlı suç duyurusunda bulundum. Akabinde de tazminat davası açmayı planlıyorum.

Bana gerekçe olarak bir kaç yönetmelik (Karaparanın Aklanması ve Suç Gelirlerinin Aklanmasına ilişkin yönetmelikler) sundular. Ancak; bir Kanun hükmünün yönetmelik maddesi ile nasıl hükümsüz kılındığına aklım ermedi. Sn. meslektaşım Av. Mustafa Ünsal'ın davaları ile ilgili Yargıtay ve Danıştay kararlarını da okudum. Aklım hala almıyor! Soruşturma ve davadaki gelişmeleri paylaşacağım.

Saygılar...