Mesajı Okuyun
Old 07-07-2009, 22:19   #27
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Nadir GÜLGEÇ
"Benim oğlum bina okur, döner döner bida(*) okur."

(*) bida: bir daha, tekrar.


Deyim, yerinde sayanlar için söylenir. Konuyu, hukuki boyutuyla ve Türkiye gerçeklerini gözönünde tutarak irdeleyip ona göre yorum yazmak daha uygun olur diye düşünüyorum.

Alıntı:
Yazan Av.Nadir GÜLGEÇ
Sayın Meslektaşım,
Ben yorum yazdım. Gözünüzden kaçtığı için bu soruyu soruyorsanız, diyeceğim bir şey yok. Yorumumu beğenmediğiniz için bu soruyu soruyorsanız buna da, saygı duyarım. Zira, beğenmek zorunda değilsiniz.

Sayın Gülgeç,
Konu ile ilgili yorumunuzu okudum. Yorumunuzu beğenmediğim ve hukuki bulmadığım gibi, sizin yukarıya alıntıladığım, bu forumda yorum yapanlara yönelik "yorumların nasıl yapılmasını uygun gördüğünüze" ilişkin görüşlerinizi de yadırgadığım için o mesajı yazdım. "Yerinde sayma" konusunu ise hiç açmayayım.
Görüşlerim şöyledir:
1- Olay gerçektir. Bunu adalet.org sitesinde aynı haberin yer alması ve yapılan yorumlardan anlayabiliyoruz. Ancak haberde davaya ilişkin ayrıntıların bulunmadığı ve yargılama sürecinin henüz sonuçlanmadığı gözden kaçırılmamalıdır.
2- Sayın Gülgeç'in de aralarında bulunduğu bazı meslektaşlar, veraset ilamının (mirasçılık belgesinin) niteliğini tartışarak sonuca ulaşmaya çalışmışlar. Oysa habere göre davada "resmi belgede sahtecilik" suçuna konu edilen belge, duruşma tutanağıdır.
3- Ülke şartlarının, iş yoğunluğunun vb. nasıl olup da herhangi bir "resmi belgede sahtecilik" suçunu görmezden gelmemizi gerektirdiğini, bu tür bir yorumun nasıl hukuki olabildiğini anlayamıyorum. Anlayan varsa lütfen bana da anlatsın, yerimde sayarak dinlerim.
Saygılarımla.