Mesajı Okuyun
Old 07-07-2009, 21:10   #24
Av.Mehmet_Ali

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avferidun
Yorum yapan değerli üyeler ve meslektaşlarım, bu bir gazete haberi! Yani hakimin duruşmaya katibini çıkardığı iddiasına bile inanmadım. "İki tane baklava (ç)aldı diye ceza verilen çocukları" günlerce çevirip çevirip yayınlayan bu gazeteler değil miydi? Biz sonradan öğrenmedik mi aslında o suçsuz günahsız(!) çocukların önce dükkanın tüm masalarını, tezgahlarını yıkıp daha sonra bıçak zoruyla o "iki" baklavayı aldıklarını...
Pardon ben sonradan öğrenemeyenlerdenim..Nerden öğrendiğinizi de yazsaniz dükkanın tüm masalarını ve tezgahlarını yıkıp baklava çaldıklarını makbule geçer.
o olayda tartışılan çete kurararak hırsızlık yaptıklarından dolayı cezanın artmasıydı.

Baklava çalan çocuklar da hapse atılmıştı 10 Ağustos 1997'de Elmacı pazarındaki Güllüoğlu Baklava Salonu'nun kapı kilidini kırarak içeri giren ve olay tarihinde 18 yaşında olan Metin Subaşı, 17 yaşında olan Ali Keklik ve Ali Avcı ile 16 yaşındaki Levent Hamurcu, bir gün sonra polis tarafından yakalanmış, Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çete kurarak hırsızlık yaptıkları iddiasıyla yargılanan dört çocuk, 16 Aralık 1997'de 9'ar yıl ağır hapse mahkum edilmişti. Çocuklar duruşmada, "İşyerinin yanından geçerken vitrinde gördüğümüz baklavalardan, fıstıklardan canımız çekti" diye ifade vermişlerdi. Baklava hırsızları, Şartla Salıverme Yasası ile serbest kaldı. Metin, eve döndüğünde babası elleriyle baklava yedirdi.
http://yenisafak.com.tr/arsiv/2003/mayis/20/gundem.html