Mesajı Okuyun
Old 07-07-2009, 13:55   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Merve

Öncelikle herkese iyi çalışmalar,
Başlıkta da belirttiğim üzere, müvekkilimin sözlü tüm uyarılara rağmen çıkmamakta direnen inatçı bir kiracısı bulunmaktadır. bunun üzerine, kiracıya 26.05.2009 tebliğ tarihli iadeli taahhütlü bir ihtarname gönderdik. bu ihtarnamenin içeriğinde de, (kanunda yer alan tahliye sebeplerin hiçbirisi bulunmadığından) kira bedelini arttırdığımızı ve daha yüksek bir bedel olarak 01.06.2009 tarihinden itibaren yüksek olan bedelden ödenmesi gerektiğini, aksi halde, her tür dava açma ve icra takibi yapma hakkımızı saklı tuttuğumuzu belirttik.
Sorum ise şu;
Kira bedelini ihtarnameden sonra da kendi yapmış olduğu artırım doğrultusunda ödemeye devam eden bu kiracı hakkında, kira alacağı farkı için icra takibi başlatarak tahliye edebilir miyim? Asıl amaç tahliye. Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum.böyle bir durum karşısında nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?


Kiralayanın kafasına göre belirlediği kira aylığıyla yine kafasına göre belirlediği tarihte çektiği ihtarnameye; kiracının uyma zorunluluğu var mı ki, tahliye davanız dinlenebilsin.