Mesajı Okuyun
Old 06-07-2009, 18:03   #10
limpid

 
Varsayılan

cevaplarınız için çok teşekkür ederim. bugün icra müdürüyle konuştum. aynen sizin söylediğiniz gibi noter satış sözleşmesini ekleyerek talep açıp, aracın müvekkile ait olduğunu, haczin kaldırılması için İİK 96 gereğince işlem yapılmasını istihkak iddiasına karşı itirazları olup olmadığını bildirmek üzere alacaklı ve borçluya üç günlük mühlet verilmesini talep edeceğimi söyledim. oda direkt dava açmam gerektiğini kendisinin böyle bir uygulama bilmediğini söyledi. bende ilk defa yapacağım için iyice araştırıp ondan sonra açayım talebimi diye düşündüm.
1- karşı tarafın sükutu halinde istihkak iddiam kabul edilmiş olacak ve icra müdürü haczi kaldıracak. itiraz durumunda icra hukuk mahkemesi kararı doğrultusunda dava açılacak ya da açılmayacak.

2-diyelim bu talebim icra müdürünce reddedildi o zaman memur işlemin şikayeti yolunu mu denemem gerekecek? bu konuda yargıtay kararları varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

3- müvekkil parayı elden teslim etmiş aracın ilk malikine yani icra dosyası borçlusuna. borçludan alınan imzalı kağıt ispat açısından noter senedi ile birlikte yeterli midir?
tekrar ilgilenen meslektaşlarıma teşekkür ederim.