Mesajı Okuyun
Old 04-07-2009, 12:56   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Krediler ve adınıza olan kredi kartlarının borçlarından bankaya olan sorumluluğunuz devam edecektir.

Bu harcamalar ve kredileri kullananın eşiniz olduğuna ilişkin yazılı bir sözleşmeyi eşiniz ile yapabilirsiniz. Bu durumda ödemek zorunda kalacağınız miktar için daha sonra eşinize karşı dava açma ya da icra takibi yapabilme şansınız olur.

Evlilik birliği içinde edinilen 2002 sonrası mülkiyeti eşiniz üzerine görülen mallar için tasfiye payı alacağınız bulunmaktadır. Bu alacak hakkınızı dava edebilirsiniz.Bunun için boşanmanın kesinleşmesi beklenecektir.

Şiddetli geçimsizliğe dayalı bir dava açabileceğiniz gibi, olanağınız var ise anlaşmalı boşanma yolunu tercih edebilirsiniz.

Bunu da mutlaka bir avukat yardımı ve gözetimi ile yapınız, mevcut borçlar için ilgili maddeler konulabilir.

Maddi ve manevi tazminat istekleriniz ayrıca olabilir.

Çocuğunuzun velayeti ile ilgili olarak anlaşma sağlanamaz ise, mahkeme çocuğun yüksek menfaati gereği kimin yanında aklen bedenen ve ruhen daha sağlıklı olacak ise velayeti o tarafa vermeye karar verecektir.Pedagog raporu da alabilir.

Alıntı:
ben biriyle yakınlaşırsam evlilik yaparsam varolan erkek çocuğumuzun velayetinin kendisine verileceğidir.

Böyle bir protokol maddesinin geçerliliği yoktur. Boşanma sonrası taraflar yeni bir hayat kurma hakkına sahiptir. Ortak çocuğun velayeti kendine verilmiş anne, çocuğuna karşı sorumluluklarında ihmalkar davranmıyorsa ve çocuk mevcut veya olası bir tehlikenin içinde değilse velayet sırf anne başkası ile evleniyor diye el değiştirmez. Böyle bir şeye imza atmanın da hukuken bir anlamı olmadığı kanaatindeyim.

Sayın Katılımcı,

Mevcut durumunuzla ilgili olarak gerek çekişmeli bir boşanma davasının takibinde gerekse anlaşmalı boşanma ihtimali protokolü için MUTLAKA profesyonel destek alınız.

Aksi halde hak kaybına uğrarsınız.

Saygılar,