Mesajı Okuyun
Old 03-07-2009, 23:26   #6
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Arzu Erkan
Herkese iyi çalışmalar.Müvekkil bankaya kredi için başvuruyor ve olumlu yanıt alıyor.Parayı almak için gittiğinde kredinin üzerine haciz koyulduğunu öğreniyor. Müdür haciz kalktığında parayı verebileceğini söylüyor. Müvekkil hacizi kaldırıyor fakat müdür buna rağmen krediyi vermiyor 2 tane sağlam kefil olduğu halde. Gerekçesi ise şu; bütün borçlarını kapat gel!!!!! Müvekkil bunun üzerine genel merkezi arıyor ve bankanın ödeme yapması gerektiğini söylüyor fakat sonuç yine aynı.Müvekkil müdür ve bir çalışan aleyhine dava açmak istiyor.savcılığa görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunsam nasıl olur? Yorumlarınızı bekliyorum....

Kredinin üzerine haciz konulabilmesi için, kredinin kullandırılmış olması ve paranın müvekkilinizin hesabınıza geçmiş olması gerekir. Para, müvekkilinizin hesabındayken bu paraya banka sebepsiz el koyamaz. Başka bir ifade ile anlattığınız olayda, banka krediyi kullandırtmış ve sonra da müvekkilinizin hesabına bloke koymuştur.

Bankalar krediyi kullandırdıktan sonra sözleşmede bulunan krediyi geri çağırma opsiyon haklarına dayanarak, geri ödeme isteyebilirler. Ancak bu durumun söz konusu olması için geçerli bir sebep ve ihtar olması gerekir. Bunları yapmadan müvekkilinizin hesabındaki paraya banka el koyamaz. (Diye düşünüyorum)