Mesajı Okuyun
Old 22-06-2009, 16:51   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı;

Aleyhinize açılabilecek velayetin değiştirilmesi davası içinde, hakimin araştıracağı nokta çocuğun akıl, beden ve ruh bütünlüğünün en iyi hangi şartlarda korunmaya alınacağıdır.

Çocuğunuzun halen yaşamakta olduğu ortam içinde, zarar görmesi ve zarar görmesi ihtimali mevcut değil ise velayetin sizden alınması için bir sebep yoktur diyebiliriz.

Baba hükmedilen nafakayı ödediğini kendi ispatlamak zorundadır. Elden ödediğini söylemesi ispat etmek demek değildir. ve bu yön babanın üzerine düşen sorumlulkları yerine getirmediğine ilişkin olarak elbette, davada kullanılabilir.

Sizin çalışıyor olmanız ve çocuğunuzun anneannesi ve sizle birlikte yaşaması aleyhinize olan bir husus değildir. yeter ki çocuğunuzu anneanneye terketmemiş olun.,

Tüm bunlar ve daha fazlası açılacak dava içinde mahkeme yargıcı tarafından değerlendirilecektir. tanık anlatımlarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca, mahkeme pedagog raporu da aldırabilir.

Nafaka için ise, ilamı icraya koymalısınız. Ödemeyi icra dairesine yapmakla borcundan kurtulabilir. Eğer yine ödemez ise, haciz ile tahsil etmeniz gerekecektir. Ayrıca,nafaka ile ilgili icra takibi yaparak; icra ceza hükümleriden de yararlanma olanağına kavuşursunuz. Nafakaların, yapılan icra takibine rağmen ödenmemesi suçtur.

Sayın Katılımcı;

Sorununuzun her aşaması için avukat desteğini DOĞRUDAN alınız.

Böylelikle çocuğnuzun ve sizin haklarınızı eksiksiz koruyabilirsiniz.

Saygılar.