Mesajı Okuyun
Old 16-06-2009, 16:00   #2
Av. Asena

 
Varsayılan

Sayın av.faruk,

Bir avukatın bir başka meslek grubundan biriyle bürosunu paylaşmasında bir sakınca olmadığını muhasebecimden öğrendim. Bir ara ben de düşünmüştüm, hala daha düşünürüm, bir diş hekimi arkadaşla birlikte yapabilri miyiz diye tasarımız var. Muhasebecim, vergisel anlamda bir engelin olmadığını söylemişti. Hatta büronun kira olması halinde 2 farklı kontrat yapılabileceğini, böylece giderler konusunda ve vergisel anlamda herşeyin ikiye bölünebileceğini ifade etmişti. Ancak meslek odalarının buna bakışı nasıl olur bilemiyorum.

Antalya'da bunu görmüştüm, diş hekimi ile avukat aynı büroyu paylaşıyorlardı. Baro açısından büronun düzeni konusunda sorun çıkmadıkça problem olmayacağını düşünüyorum. Ancak mesela diş hekiminin bürosunun (muayenehanesinin demek daha doğru sanırım) temizliği, ortamın steril olması vb konularda denetime tabi olduğu düşünülürse zor olabilir. Ancak bir mühendisle bu sorun yaşanmaz.

Sanırım en önemli konu müvekkille yapılan görüşmenin gizliliği Bu nedenle görüşmelerin duyulmaması için kapı olması gerekir

Yararlı olabildim mi bilmiyorum ama en iyi bilgiyi bağlı bulunulan odalardan almak, bir de muhasebeciye sormak