Mesajı Okuyun
Old 16-06-2009, 14:58   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Sayın rudy baylor;
Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'nun (BEDK) Görev ve Yetkileri, BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in 4. maddesinde şu şekilde düzenlenmiş:
a) Bilgi edinme başvurusuyla ilgili yapılacak itirazları karara bağlamak.
b) Bilgi edinme hakkının kullanılmasına ilişkin görüş ve değerlendirme istemini içeren başvuruları karara bağlamak.
c) Kurum ve kuruluşlar için bilgi edinme hakkının kullanılmasına ilişkin hususları düzenlemek.
ç) Kurum ve kuruluşlarca, Kanunun 30 uncu maddesi uyarınca gönderilen raporları ve hazırlayacağı genel raporu her yıl Nisan ayı sonuna kadar Türkiye Büyük Millet Meclisine göndermek.
d) Gerektiğinde belli işlerin gündeme alınmasına karar vermek.
e) Bilgi edinme hakkına ilişkin yapılması gereken mevzuat değişikliklerini önermek.

Bilgi edinme istemi reddedilen başvuru sahibi, yargı yoluna başvurmadan önce kararın tebliğinden itibaren on beş gün içinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itiraz edebilir. İtiraz yazılı olarak yapılır. Kurul, bu konudaki kararını otuz iş günü içinde verir.
İtiraz Başvuruları
İtiraz başvurularına mutlaka kurum veya kuruluşlara yapılan “Bilgi Edinme Başvuru Dilekçesi” ile varsa kurum veya kuruluşun cevap yazısının birer sureti eklenecektir.
İletişim
Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu, 4982 sayılı Kanun’da yazılı, usulüne uygun olarak yapılmış itiraz başvuruları aşağıda yazılı adrese yapılmaktadır:
Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu (BEDK)
Başbakanlık Merkez Bina B-04
Bakanlıklar/ANKARA
Tel
: 0(312) 419 57 15
Faks : 0(312) 419 15 35

Yönetmeliğin 24.maddesi gereğince Kurul’a yapılacak itiraz başvurularının yazılı olarak yapılması gerektiğinden elektronik (e-mail) başvurular işleme konulmuyor.