Mesajı Okuyun
Old 09-06-2009, 10:00   #3
Av.Kaan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan HASRET BAŞ
Çekin tamamını bankadan tahsil yolu varmıdır cevaplarınızı bekliyorum... tşk.

Şayet banka çek vermemesi gereken birine çek vermisse, yani karşılıksız çek keşide etme suçundan dolayı çek hesabı açtırmaktan yasaklanmış birine yasaklı olduğu dönemde çek defteri veren banka çek bedeli kadar sorumludur.

Bunun içinde öncelikle keşideciye karşı takip yapıp icra dosyasının aciz belgesi ile sonlandırılması gerekmektedir.

Alıntı:
Yazan Admin
Ayrıca burada bence eleştirecek bir başka nokta da, çekin karşılıksız çıkması durumunda bankanın sorumlu olduğu miktarı bankadan talep ederken, bankanın çekin aslını talep etmesi. Siz çekin aslını bankaya verdiğinizde geri kalan borcu tahsil için başvuracağınız yasal yolları zayıflattığınız için, hiçkimse küçük bir bedeli bankadan alma uğruna büyük bedelli çeki bankaya vermiyor ve bu da uygulamada bankaların hukuken sorumlu olduğu miktarı dahi ödemeden kaçınabilmelerini sağlıyor.

Sayın Admin, çekin aslını bankaya verdiğimizde karşılığında çekin aslı gibidir onaylı bir fotokopisini alıyoruz ve bununla Çek Kanuna istinaden çek şikayeti yapıyor ve kambiyo senetlerine özgü haciz yoluya takibe geçiyoruz. Acaba tahsil için zayıflayan yasal yollar nedir? Bilmediğim birşey mi var?

Saygılarımla....