Mesajı Okuyun
Old 05-06-2009, 23:14   #2
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Sayın rcakmak,

İcra İflas Kanununun 170/a maddesine göre: "İcra mahkemesi müddetinde yapılan şikâyet veya itiraz dolayısiyle, usulü dairesinde kendisine intikal eden işlerde takibin müstenidi olan kambiyo senedinin bu vasfı haiz olmadığı veya alacaklının kambiyo hukuku mucibince takip hakkına sahip bulunmadığı hususlarını re'sen nazara alarak bu fasla göre yapılan takibi iptal edebilir.". Dolayısıyla şartları oluştuğunda Mahkeme takibin iptaline karar verebilir.

Yalnız, kambiyo senedinde "nakten" kaydı var demişsiniz. Aslında senetteki "teminat" kaydı da olsa neyin teminatı olduğu belirtilmediği sürece senedin mücerretlik vasfı ve dolayısıyla kambiyo senedi vasfı ortadan kalkmaz. Kambiyo vasfını yitirmesi için bu senedin teminat olarak verildiği iddiasının yazılı delille ispatlanması gerekir. Örn: senedin bir sözleşmenin teminatı olduğu iddia ediliyorsa bu sözleşme ibraz edilmelidir.

Her ne kadar sorunuzda bir sözleşmenin ibrazından bahsetmişseniz de kambiyo alacaklısı müvekkilinizin taraf olmadığını söylemişsiniz??? Fakat bu sözleşmede senet tüm ayrıntıları ile yazılı ve teminat olduğu ibaresi mi var ve müvekkiliniz kefil olarak mı imzalamış??? veya senet müvekkilinize ciro edildiğinden mi sözleşmede taraf olmadığınızı yazdınız???

Saygılarımla...