Mesajı Okuyun
Old 04-06-2009, 16:18   #2
Av.H.Sancar KARACA

 
Varsayılan

Sayın Konuk,
TMK 166/Son. Madde ve fıkrasına göre; “Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi hâlinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.”
Anlaşılacağı üzere, sözü edilen sürenin ayrı geçirilmesinden sonra eşlerin bir araya gelmediğinin ispatı yeterlidir. Ancak, yine de “şiddetli geçimsizliği “ ispatlamak durumunda iseniz (her davada, davanın açıldığı tarihteki koşullara göre değerlendirme yapılacağından -eşinizin başka kadınla ilişkisinin, eşinizle birlikteliğinizde veya eşinizin boşanma davası açmasından sonra başlayıp başlamadığının bence bir önemi yok - her iki durumda da eşiniz kusurludur, asıl) sizin davanızın açıldığı tarihte, eşinizin başka kadın ile birlikteliğinin devam edip etmemesi önemlidir diye düşünüyorum.
Davada bir hak kaybına uğramamanız bakımından, bir meslektaşımızdan doğrudan yardım almanızı, mali durumunuz elverişli değilse bulunduğunuz il baro adli yardım servisine başvurmanızı öneriyorum.