Mesajı Okuyun
Old 04-06-2009, 14:30   #2
uye8490

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan NİSA
kız kardeşim eşiyle sürekli münakaşa içerisindeydi ve aralarında şiddetli geçimsizlik vardı sadec çocuk için bir aradydılar.kız kardeşim 27 yaşında ve evini terk etti nerede olduğunuu bilmiyoruz zaten oda istemiyor onu aramamızı.kendi ayakları üzerinde durduğunu ve çalıştığını mutlu olduğunu söylüyor.sorum şu kız kardeşim nasıl boşanma davası açabilir?zaten eşide istemiyor onu ve bu boşanma süreci kaç zmanda gerçekleşir? illa krdeşiminde mahkemeye gelmesi şartmı? yani aslı soru bu durumda kadının ne yapması gerekir?

Sayın katılımcı;

Kardeşiniz ikamet ettiği yer Aile Mahkemesinde boşanma davası açabilir.

Boşanmaya karar verilip verilmeyeceği,davanın ne kadar sürede sonuçlanacağı ,her davanın kendi özelliklerine göre belli olur.

Anlaşmalı boşanma davaları dışında kalan boşanma davalarının hemen sonuçlanması pek olası bir durum değildir.Ancak belirttiğim gibi, her davanın kendine özgü koşulları olduğundan ,ortalama bir süre vermek de mümkün değildir.

Boşanma davası açan tarafın davasını takip etme zorunluluğu vardır.Davayı bizzat kendisi takip edebileceği gibi bir avukattan hukuki destek alma yoluyla da takip edebilir.Hak kaybına uğramaması için bir avukattan hukuki destek almasını öneriyoruz.