Mesajı Okuyun
Old 04-06-2009, 11:43   #3
blackripe

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ISTANAZ
Tsfiyenin tamamlanması için en az 1 yıllık bekleme süresi geçmesi gerekir. Bir yıl sonunda tasfiye memurlarının mevcudu dağıtabilmesi için ihtilaflı alacağın notere tevdi edilmesi gerekir. Bu yapılmazsa ihtilafın sonucu beklenmek istenirse tasfiye süreci uzar. tasfiye tamamlanıp şirket ticaret sicilden terkin edilene kadar tüzel kişiliğini koruduğundan tasfiye halinde de husumet yöneltilebilir.

Sayın ISTANAZ öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür etmekle birlikte daha detaylı açıklamak gerekirse;
*Şirketin tasfiye işlemleri tamamlanmış olup,1. ilan 28/12/2007, 2. ilan 04/01/2008, 3. ilan'da11/01/2008 tarihinde ticaret sicil gazetesinde ilan edilip yayınlanmıştır.
*Ayrıca T.T.K yönünden öngörülen 1 yıl bekleme süreside dolmuş olup,Ticaret Sicil Memurluğu ve vergi dairesi'nden kayıtlar silinerek,müvekkil şirketin hiç bir borcu ve alacağı olmadığına dair işlemler yapılarak ilgili yerlere bildirim yapılmıştır.
--Yani tasfiye süreci tamamlanmış olup tüzel kişilik terk edilmiştir.

*Hal böyle iken yukarıda izah ettiğimiz gibi müvekkil şirkete karşı hala derdest olan ücret alacağına dair davanın taraf sıfatını kaybettiği ve husumet yöneltilemeyeceği yönünden reddi gerekeceğine dair hüküm kurulması gerektiğini düşünmekteyim.Bu konuda düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Saygılar.