Mesajı Okuyun
Old 02-06-2009, 19:35   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
ben Evde Yokken İcra Gelİrse İcra Memurlari Kapiyi Zorla AÇabİlİr Mİ

Sayın Katılımcı;

Eşiniz aleyhine yapılmış ve kesinleşmiş icra takipleri için, eşinizin ikametgahı olarak gözüken haneye, haciz işlemi uygulanmak üzere gelinebilir elbette.

Siz evde olmasanız dahi, usul kurallarına uyularak, polis nezaretinde, çilingir vasıtası ile evin kilidi açılarak ev içinde haciz işlemi uygulamaya geçilebilir. Ev yeni kilit takılarak ve haber kağıdı kapıya yapıştırılarak size bırakılır. Haczi kabil mallar kaldırılabilir.

Alıntı:
bu Kadar BorÇtan Ne Gİbİ Zarar GÖrÜrÜm,

Aslına baktığımızda, kişiler evli dahi olsalar tüm borçlarından sadece ve sadece kişisel mal varlıkları ile şahsen sorumludurlar. yani siz eş olarak bu borçlara kefil olmadığınız müddetçe, mülkiyeti SİZE AİT mallara haciz uygulanamaz.

Size ait bir mal hacze konu olursa dava açama hakkınız vardır.

Anlaşmalı boşanma ihtimaliniz var ise, bu düşünülebilir. Size ve çocuklarınıza ait olması gereken, yaşamınızı idame ettirebilmek için zaruri ev eşyalarının tarafınıza bırakılması ile boşanma gerçekleştirilebilir.

Alıntı:
mahkemeye BoŞanmak İÇİn BaŞvurmalimiyim

Hiç kimsenin size bu konuda görüş bildirmeye hakkı olduğunu sanmıyorum, kararınızı siz vermelisiniz.

Maddi durumunuzun iyi olmadığını belirtmenizle, bulunduğunuz yer il barosundan kendinize avukat tayin edimesini isteme hakkınız vardır. Boşanma davası açmaya karar vermeniz halinde, yoksulluğunuzu kanıtlayarak avukat isteminde bulununuz.

Saygı ile,