Mesajı Okuyun
Old 27-05-2009, 09:10   #5
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan mdelen82
Şirket , hakkında yapmış olduumuz takip neticesinde şirketin avukatı tmsf ye devredildiğini söyledi.
Bu aşamada nasıl bir usül uygulamam hakkında hiç bir fikrim yok.
Meslektaşlarımın yardımına ihtiyacım var.Teşekkürler...ACİL

Şirketin TMSF'ye devri değil de,şirketin "yönetim ve denetimi" TMSF'ye devredilmiştir demiş olmalıdır.

Bu tür "yönetim ve denetim" devri neticesinde genellikle TMSF, alacağının tahsili için şirket varlıklarını "Ticari ve İktisadi Bütünlük" kapsamına almakta ve "TMSF Tarafından Ticari ve İktisadi Bütünlük Oluşturan Mahcuzların Satışına İlişkin Yönetmelik" dairesinde varlık satışını gerçekleştirmektedir.

Bu tür şirketlerin, TMSF'Ye yönetim ve denetiminin devri öncesi faaliyetlerinden kaynaklanan borçları için, söz konusu yönetmeliğin 25. maddesinin koşullarını taşıması kaydıyla ödeme yapılabilmektedir.

Ancak adı geçen yönetmeliğin 25. maddesine göre;

Söz konusu şirketlerin teknik bilgi, yazılım, donanım, ekipman, mal ve hizmet alımından doğan geçmiş dönem borçlarını ihale bedelinden Kurul kararı ile ödemek yetkisi TMSF'de olup, bu borçların ödene bilmesi için:

a) Ticari ve İktisadi bütünlük içinde yer alan mal, hak ve/veya varlıklar ile ilgili olması veya ticari iktisadi bütünlüğün değerinin korunması için gerekli veya değerini artırır mahiyette olması,
b) Alacaklı ile borçlu şirketin, borç miktarının tespitinde mutabakata varmış olması,

gerekmektedir.

Bu iki şart varsa; TMSF'ye dilekçe ile başvurulması ve alacak ile dayanaklarının ibraz edilmesi neticesinde varlıklar satıldığı takdirde; satış bedelinden borç ödenebilmektedir.