Mesajı Okuyun
Old 24-05-2009, 22:15   #5
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. İlhan SALBAŞ
Yarsav nedir? Yasal olduğuna ve gerekliliğine inanıyormusunuz? Hakim ve savcıların üyesi olduğu bir derneğin taraf olduğu bir dava hakkında tarafsız kalması mümkün müdür?

Site Yönetiminin Notu: Bu konu görüş arşivi olarak seçilmiş olup, cevap verecek üyelerimizin görüş arşivi kurallarımıza göre başka mesajlara yanıt vermeden, sadece kendi görüşlerini bir kez paylaşmaları beklenmektedir Yanıtları THS kurallarına uygun olarak gerekçeli, özenli, saygın ve hiçbir meslek mensubu için kırıcı, incitici olmayacak şekilde kaleme aldığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Yarsav'ın dernek olduğunu zaten yazmışsınız. Yasal olarak kurulan bir derneğin, "yasal olduğuna inanıyor musunuz? şeklinde soruya muhatap olması biraz ilginç değil midir?

Bu konudaki görüşlerim: Hakim, tarafsızdır zaten. Tarafsız olmak zorundadır. Tarafsız olması kural, olmaması istisnadır ki böyle istisnai durumlar için tarafsızlığı giderecek hukuki usuller kanunlarımızda mevcuttur. Bu itibarla, istisnayı kural gibi görüp, "mesleki bir derneğe üye olan hakim, derneği ile ilgili konularda yargılamada tarafsız kalamaz!" iddiası kanımca ağır olur.