Mesajı Okuyun
Old 22-05-2009, 18:43   #9
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Bence soruna şu şekilde yaklaşıp, çözüm aramak lazımdır. Sıra cetveli düzenlendikten sonra, cetvelde yer alan alacaklılar itiraz edebilir(Somut olayda alacaklı henüz cetvelde değildir). İtiraz red edilirse, sıra cetveli kesinleşir ve paylaştırma yapılır. Bu aşamada yeni bir haciz uygulaması yapıldığında yeniden sıra cetveli yapılması gerekmeyecek midir? O vakit, diğer alacaklılar alacaklarını geç tahsil etmeyecekler mi?

Alıntı:
Yazan Nusret
Ben ise, para kasada olduğu müddetçe üzerine haciz konulabileceğini söylemiştim. Eğer benim -sanırım siz de böyle düşünüyorsunuz- düşüncem doğru ise, o zaman bu paylaşımın, teorik olarak- hiçbir zaman yapılamaması gibi bir risk de ortaya çıkabilir. Çünkü, her zaman, tam paylaşım bitti denilecek iken vb. biri çıkıp da ben de haciz koyuyorum diyebilir -teorik olarak.

Açıkladığım nedenlerle, alıntısını yaptığım görüşünüze katılıyorum.

Alıntı:
Yazan Nusret
Benim haciz taleplerim, borçlumuz şirketin alacaklı olduğu icra dairesinin müdürü tarafından, haciz yazısı alınmış olmasına rağmen (ki tabii ki almak zorundaydı) sıra cetveline dahil edilemeyeceğim yönünde cevaplanmıştı. Gerekçesi de, paranın kasaya girmiş olmasıydı, teminat mektubu paraya çevrildikten ve bu para kasaya girdikten sonra üzerine haciz konulamaz denmişti (menkul mallar icra yoluyla satıldıktan sonra satış parası kasaya girene kadar üzerine haciz konulabilir ile kıyas yaparak bunu söylemişti).

Bence de memurun gerekçesi doyurucu değil. Paylaştırma yapıldıktan sonra kasada borçluya ait bir miktar para kalsaydı, buna haciz koyamayacak mıydı?