Mesajı Okuyun
Old 19-05-2009, 10:34   #7
alperyldrm

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Nermet
İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.



Görevi ihmal suçu oluşabilir belki. Ama hem sürekli olarak çalıştığımız bir icra dairesi olması, hem de büyük bir zarara uğramamamız nedenleriyle düşünmedik.

Aslında vekalet ücretimize haciz koyan avukatı şikayet etmek gerekir. Meslek kuralları ve Avukatlık Kanununa hakim değilim; ama ona da değmez.

Ben sırf ilamlı icra takibini, takipten - infaza kadar götürmek istediğimden, müvekkil adına icra takibi yaptım.

Ve konulan hacze karşı; staj yaptığım avukatın adına, haczedilmezlik şikayeti başlığı altında, haczin yapıldığı icra dairesi yetki alanındaki, icra hukuk mahkemesine şikayette bulundum.

Ancak davanın taraf sıfatının yokluğundan reddedileceğini, bu nedenle müvekkil adına, DURUŞMADAN ÖNCE talepte bulunup, yeniden harç yatırarak asli müdahil olarak davaya katılmayı düşünüyorum.(Baki Kuru. 6. Basım sf 600. Medeni Usul) Humk 53.

Diğer taraflara da tebliğ edeceğim. Sizce doğru yapmış olur muyum?

Kararı buraya ekleyebilir misiniz? Ben de yargıtay kararları da var ama; hangi görevli ve yetkili mahkeme olduğu, ne davası olduğu yazmıyor.

Genel mahkeme de, menfi tespit davası açıp infaz tarihinden itibaren faiz talep etsetdik; sizce doğru olur mu?


şişli icra müdürlüğünde takip başlattım, haczedilmezlik şikayetini de Şişli İcra Hukuk Mahkemesine yaptım. "vekalet ücreti için vekile kişisel takip hakkı verilmez" ve vekalet ücretinin haczedilemezliği" ile ilgili iki adet yargıtay kararı koydum ve kısa sürede sonuçlandı. Davacı olarak müvekkili davalı olarak icra dosya borçlusunu yazdım. Şikayetin konusu olarak, icra müdürünün kararının ( gelen haciz yazısına istinaden vekalet ücretine haciz koyma işlemi ) iptali ve haczin kaldırılmasını talep ettim.