Mesajı Okuyun
Old 18-05-2009, 13:16   #1
Av.Selim HARTAVİ

 
Varsayılan Alacaklı Borçlu Sıfatının Birleşmesi- Tek Taraflı Trafik Kazası

Sn Meslektaşlarım

A şahsı içerisinde eşi B ile çocukları D ve E nin bulunduğu başkasına ait araçla seyir halinde iken aracın devrilmesine kendisinin ve eşi B nin ölümüne çocukları D ve E'nin agır yaralanmasına sebebiyet veriyor. İlgili aracın ZMM Sigortası bulunmamaktadır.

Müvekiller D ve E aracın devrilmesi neticesinde kendilerinin bu olayda yaralandıklarını anneleri B nin ise söz konusu olayda vefat ettiğini kendilerinin salt araçta bulunmaları nedeniyle ve başkaca herhangi bir kusurlarının bulunmadığından bahisle Güvence Hesabına müracaatta bulunuyor. Güvence hesabı tarafından verilen cevapta

Sigortacılık Kanunun 14 (b) md gereği zorunlu sigortası bulunmayan araçlar nedeniyle yaptığı ödemeler için zarara neden olan ve zorunlu sigortası yaptırılmamış aracın işletenne, sürücüsüne ve diğer sorumlulara (bunların mirasçılarına) kusur nispetinde rücu eder ve ödediği tazminatı masraflarıyla birlikte tahsil eder.

Tarafınıza yapılacak tazminat ödemesi için kazada kusurlu bulunmanız nedeniyle yine tarafınıza rücu edilecektir. bu durumda borçlu -alacaklı sıfatı birleşmiş olacağından talebiniz reddedilmiştir.

Bu durumda Şahsi Fikrim

Tam kusurlu bulunan Araç Sürücü A nın mirasçılarının mirası reddederek annelerinin desteğinden yoksun kaldıklarını kendilerininde bu olayda bedensel zarar gördüğünü ileri sürerek talepte bulunmalarının mümkün olduğunu düşünüyorum. Konuyla ilgili farklı görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.