Mesajı Okuyun
Old 15-05-2009, 15:30   #8
uye8490

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
Davamız görüldü isteğim üzerine maddi yetersizlikten velayeti babaya verilmesini istedim verildi.Hakim 15 gün sonra ya yeni dava olacağını bir karar vereceğini söyledi.4 davada bitdi neden bu kadar çabuk karar verildi anlamadım onun şahitleri yalan söyledi bizde elimizden geldiğince aldatdığını ispatlamaya çalıştım şimd velayetde verdiğim için tazminat istemiştim hakkım kaybolur mu?

Sayın konuk,

Mesajlarınızdan anladığım kadarıyla ortada tek bir dava var.

Hakim duruşmayı ertelemiş ve gelecek duruşmada dosyanın karara çıkacağını belirtmiş.
Velayetin kimde kalacağı mahkemenin davayı sonlandıran kararında belirtilir.Onun için velayet hakkında şu an bir karar verilmiş olduğunu sanmıyorum.

Tazminat ile velayet hakkı ayrı şeylerdir.Velayetin karşı tarafa verilmesini istemeniz tazminat hakkınızın kaybolmasına neden olmaz.

Davanızı takipte bir avukattan hukuki yardım almanız bu noktada çok önemli.Burdan verilen yanıtlarla (dosyanın içeriği hakkında tam ve net bir bilgi sahibi olunmadığından) davanızı takip etmeniz mümkün değildir.

Maddi gücünüz yetersiz ise bulunduğunuz ilin barosuna başvurup tarafınıza davanızı vekalet üctreti almadan takip etmesi için bir avukatın atanmasını isteyebilirsiniz.