Mesajı Okuyun
Old 14-05-2009, 09:04   #3
philomelion

 
Varsayılan

Yeni bir konu başlığı açmaktansa buradan devam etmek istedim.

Aynen yukarıda belirtildiği gibi, baba ölüyor ve küçük çocuğunun bulunması sebebiyle nüfus müdürlüğü Aile Mahkemesine ihbarda bulunuyor. Aile Mahkemesi, baba adına kayıtlı tapu, araç ve banka hesaplarına ilişkin soruşturma yapıyor ve anneye duruşmaya mal varlığında değişiklik olması durumunda mahkemeye bildirmesi konusunda ihtarda bulunuyor. Buraya kadar normal.

Ancak, annenin katılmadığı son duruşmada baba adına kayıtlı bütün taşınmazlara ve bir adet aracın kayıtlarına üçüncü kişilere devrini önleyici tedbir konulmasına karar veriyor. Karar anneye tebliğ ediliyor ve o dönemde önemsemedikleri için kesinleşiyor. Kesinleşmeyle birlikte tapu ve araç kayıtlarına tedbir konuluyor.

Şimdi ise, ölü baba adına taşınmazlara tedbir konulduğu için hiçbir işlem yapamıyorlar. (Anne, aile şirketleri için kullanılacak kredi karşılığında bu taşınmazları teminat göstermek istiyor ancak tedbir olduğu için kabul görmüyor)

Sormak istediğim, bu durum, küçük çocuk 18 yaşını dolduruncaya kadar böyle mi kalacak, ya da tedbiri kaldırmanın bir yolu var mıdır?