Mesajı Okuyun
Old 05-05-2009, 21:26   #4
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı;

Sayın Meslektaşımın verdiği tüm bilgilere katılıyorum, yeni sorunuzla birlikte ek olarak şunlar söylenebilir;

Öncelikle velayetin sizden alınabilmesi için sizin velayet görevlerinizi ihmal ettiğiniz kanıtlanmalıdır.

Küçüğe zarar verdiğiniz ya da zarar verme olasılığınızın yüksek olduğu kanıtlanmalıdır. Anlatımlarınızdan bir anne olarak, böyle bir fiili durumun olmadığı anlaşılmaktadır.

Velayetin el değiştirmesi mahkemece tartışılırken sosyal hizmetler uzmanından, psikolog bilirkişilerden rapor alınmaktadır.

Çocuğun halen yaşamakta olduğu ortam ve olanakları ile, karşı tarafın ortamı karşılaştırmalı olarak değerlendirilmektidir. Yargılama aşamasında ayrıca bunlar talep edilebilir de..

Bahsettiğiniz biçimde babanın çocuğu ile normalda zaten görüşmediğini, bugüne kadar ilgilenmediğini tanık anlatımları ile kanıtlamaya çalışmanız mümkündür.

Yazılı deliller yapılan harcamalar elbette olabilir. Hukukta deliller iki türlüdür yazılı ve sözlü deliller, elinizde davayı ispata yarayacak ne tür deliliniz varsa kullanılmalıdır.

Oğlunuzun sizin üzerinizden sigortalı olması ve eşinizin çalışmıyor olması elbette mahkemeye sunulmalıdır.

Sayın Katılımcı;

Ortak çocuğun velayeti kamu düzenini ilgilendirir, tarafların dönemsel istek ve zaaflarına bırakılmaz. Önemli olan sadece ve sadece çocuğun yararına olanı bulmaktır.

Hukukta detaylar ve usul çok önemlidir.

Bu sebeple kendinizin ve çocuğunuzun HAKKINI en iyi biçimde savunabilmek için MUTLAKA profesyonel AVUKAT yardımı alınız.

Saygılarımızla,