Mesajı Okuyun
Old 03-05-2009, 20:38   #7
Adli Tip

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Ümran Ugan
Sözünü ettiğiniz olgu işçinin haklı fesih sebeplerindendir. Aynı konuda müvekkil yönetici lehine alınmış ve kesinleşmiş bir kararım da var. İddialarınızı ispatlayabilirseniz kıdem tazminatı ve her türlü hakkınızı alabilirsiniz. Karar dosyam arşivimde olduğu için ulaşmam zamanımı alabilir ama paylaşmaya çalışacağım... Kolay gelsin...

Not: İstifayı destekleyen şirket içi yazışmalar mevcutsa, yazılı delil olarak kullanabilirsiniz. Örneğin benim davamda kişinin .... tarihinde işten ayrılacağının duyurulmasını bu anlamda kullanmıştık. Ayrıca yetkilerinin daraltılması ve pasifize hale getirilmeyi de kullanabilirsiniz.

Sayın Meslektaşım,

"Sözünü ettiğiniz olgu" haklı fesih nedenidir demişsiniz ancak, mesajda sadece "psikolojik baskıdan" bahsedilmektedir ki, bu baskı ne şekilde, nasıl uygulanmıştır bilemiyoruz. Bu netice, işverenin davranışından mı, yoksa işçinin algısından mı kaynaklanmıştır bunu da bilemiyoruz.

Sizin dosyanızın içeğini de tam olarak bilemiyoruz tabi ama, işverenin, işçinin ".... tarihinde işten ayrılacağını" duyurması pek ala işverenin feshi olarak değerlendirilebilir. "Yetkinin daraltılması ve pasifize hale getirmeyi" de 22 madde anlamında çalışma koşullarında değişiklik olarak yorumlamak mümkün olabilir.

Netice itibariyle, meslektaşımızın bahsettiği "psikolojik baskı" olgusunu oluşturan somut olaylar bilinmeden cevap verebilmenin güç olduğunu düşünüyorum.

Saygılarımla,