Mesajı Okuyun
Old 15-04-2009, 22:35   #36
cemaydın

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.bengü bulut
cemaydın isimli üyeye katılamıyorum.Çalmayı en azından biz hukukçular telaffuz bile edememeliyiz.Yani göze alıp vicdani bir kaygı duymamak mümkün değil.Ama içinde bulunduğumuz şartlar,ücreti tahsil edememe,ekonomik kriz ve sosyal güvencesizlik bizleri nerelere götürür bilinmez

Bir hukukçu olarak çalma eylemini telafuz ediyorum ama sizin anladığınız şekilde değil. Ben çalmalıyız demiyorum, muhakkak bu yanlış bir davranış olur, yukardaki örnekde verdiğim filmdeki cümleyi telaffuz eden karakterin sadece bakış açısını paylaşmak istedim. Bize öğretilen ve sürekli telkin edilen, ahlaki değerlerin aslında ne kadar lafda kaldığını vurgulamak ayrıca zamanı ve yeri gelince ne kadar esnediklerini belirtmek istedim.

Toplumun genelinde işimi ne şekilde olursa olsun halledeyim gibi bir durum sözkonusu bu geneli oluşturan insanlar oyunun kurallarına göre hareket ediyor aslında, çünkü onlara öğretilen bu. Çıkış noktalarıda ama oda yaptı oluyor. Bu durumda demek ki cesaret edebildiğiniz noktada bir şeyleri elde ediyorsunuz, hemde diğerleri tarafından gizli bir takdir görerek.

Ama hiçbir şekilde bunları kabul etmiyor ve yanlış olduğunu vurgulamak istiyorum. "Göze alıp vicdanı bir kaygı duymamak mümkün değil.", tespitinize katılmıyorum bu sizin düşünceniz sahip olduğunuz değer yargıları ve algılayış biçiminizden kaynaklı.

Siz bile yazınızı "bizi nerelere götürür diye bitirdiniz" vurgulamak isterim.