Mesajı Okuyun
Old 15-04-2009, 13:49   #5
Av. Gençer HAZIR

 
Varsayılan İtirazen Şikayet

Çok Teşekkürler,

İki kez yazdım ancak mesajlarım tam gönderilirken kayboldu, site acemiliğimi üzerimden atmaya çalışıyorum. Yanıtlarınız için çok teşekkürler.

İhale açık ihale usulü.

İdare'nin (bir başkasının yapmış olduğu) Şikayet üzerine aldığı karar, İhale Dışı Bırakılma ve Geçici Teminatın Gelir Kaydedilmesinin yanı sıra, İhalenin İPTALİNE dair bir bölüm de içeriyor. Bu durumda 4734 S.K.'nun 56/1'in ikinci cümlesi uyarınca, şikayet üzerine alınan ihalenin İPTALİNE ilişkin karara karşı beş gün içinde doğrudan Kuruma İtirazen Şikayet'e gidilmesi mümkün gibi görünüyor:

"İhalenin iptaline ilişkin işlem ve kararlardan, sadece şikayet ve itirazen şikayet üzerine alınanlar itirazen şikayete konu edilebilir ve bu kararlara karşı beş gün içinde doğrudan Kuruma başvuruda bulunulabilir."

Öte yandan, İdare'nin aldığı kararın İhale Dışı Bırakılma ve Geçici Teminatın Gelir Kaydedilmesi kısımları için de 5734 S.K.'nun 55/4 hükmü uyarınca Kurum'a İtirazen Şikayet süresini on gün olduğu gibi bir sonuca ulaşılıyor. (Eğer yanılmıyorsam).

Benim endişem ise, işi riske atmayıp beş gün içinde kararın tümü için Doğrudan Kurum'a İtirazen Şikayet yoluna gittiğimizde, "...İdare'ye Şikayet başvurusunu yapan bizzat siz değilsiniz, esasen bir başkasının yapmış olduğu şikayet üzerine sizin 55/4 ya da 56/1'in ikinci cümlesi uyarınca Kurum'a İtirazen Şikayet hakkınız mevcut değildir. Bu nedenle İtirazen Şikayetiniz değerlendirilememiştir..." gibi bir yanıt almak. Nitekim internet sitesinde de belirtildiği üzere, uygulamada, Kurum'a İtirazen Şikayet dilekçesine İdare'ye yapılmış olunan Şikayet dilekçesinin de eklenmesi isteniliyor.

Saygılarımla