Mesajı Okuyun
Old 11-04-2009, 22:33   #46
duyurucu1

 
Varsayılan 29.Başka aşk çeşitleri var mıdır?

29-BAŞKA AŞK ÇEŞİTLERİ VAR MI?

Hayır başka aşk çeşitleri yoktur.
-Tanrı aşkı
-Takım aşkı
-Araba aşkı
-Vatan aşkı
-Bayrak aşkı

gibi aşk çeşitleri sayılsa da bunlar aşk değildir.Duygu yoğunluğudur.Biraz da normal dışı ruhsal durumu ifade eden kavramlardır.Biraz da ruhsal bozukluk hallerinin toplum tarafından kabul görmesidir.

Takım aşkı olamaz.Neticede takım bir spor karşılaşması için oluşturulmuş bir sosyal insan birliğidir.Bu takıma ve renklerine gönül vermek,onunla yatıp onunla kalkmak o insanda ruhsal bozukluk hallerinin olduğunu gösterir.

Tanrı aşkı olamaz.Görünmeyen,elle tutulmayan bir güce yönelmek ve tapınmak belki inanç gereği olabilir.Ama ona aşık olmak,başka dünya işleri ile ilgilenmemek,evlenmemek,sürekli oruç tutmak,günün 24 saati tesbih çekerek bir kelimeyi tekrar etmek ile aşkın uzaktan yakından ilgisi yoktur.. .Doğal yönelmeyle de ilgisi yoktur.

Leyla ile Mecnun öyküsünde Mecnun önce Leylaya aşık olur.Sonra çöllere düşer.Sonra Leylaya hissettikleri ve yönelmesi yani aşkı Tanrı ile yer değiştirir.Mecnun bu defa Tanrıyı aramak için çöllere,yollara düşer.Leyla ile mecnun öyküsündeki bu mantık çok yanlış bir muhakemenin ürünüdür.Çünkü Mecnunun Leylaya yönelişinin amacı başkadır.Tanrıya yönelişinin amacı başkadır.İki amaç çakışmaz.Kaldı ki Tanrıya yönelerek,sürekli ibadet ederek,oruç tutarak ve dünyadan,dünya zevklerinden elini eteğini çekerek oluşturulan bir yaşam tarzı, insanı nerelere kadar götürür,tartışılır.

-Araba aşkı da olmaz.İnsan bazen otomobilini çok sevebilir.Çocuğunu çok sevebilir.Bilgisayarını çok sevebilir.Ama bu, insanın bu sayılanlara yönelmesinin ve ilgisinin ,karşı cinse duyduğu aşk ile aynı kategori içerisine konmasını gerektirmez.

(Devam edecek)