Konu: Velayet Nezi
Mesajı Okuyun
Old 07-04-2009, 14:27   #7
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı;

Velayetin sizden alınabilmesi için ÖNCELİKLE, sizin çocuğun bakımında, gelişiminde bir hataya düşmeniz, sorumluluklarınızı ihmal etmeniz ve bu vesile ile çocuğun GERÇEK bir zarara uğraması ya da zarara uğrama ihtimalinin çok KUVVETLİ olması gerekir.

5 yaşında bir çocuğun velayetinin ÖNCELİKLE annede kalması esastır zaten.

Babanın bunun kaldırılmasını istemede CİDDİ sebeplerinin olması, çocuğun yaşam kalitesinde düşme veya koşullarında esaslı değişiklikler olması gerekir.

Eğer böyle bariz değişkenler yok ise, çocuğun velayeti, alışmış oludğu sağlıklı ortam zaten değiştirilmek istenmez.

Ayrıca, mahkeme çocuğun uzman psikloglar eşliğinde dinlenilmesine veya bu konuda rapor istenmesine karar verilir ise, işinin ehli insanlar "çocuğun sizin ve ailenizin yanında mutlu olup olmadığını, bunun çocuk için yararlı olup olmadığını veya çocuğun evet babama da gidebilirim derken hangi dürtülerle bunu söyleyebileceğini", sizden ve bizden daha iyi tahlil edebilirler.

Endişe edilecek bir durum olmadığını düşünüyorum, yine de aksi bir pozisyonla karşılaşır iseniz, verilen rapora itiraz etme ve yeniden görüş aldırma talebinde bulunabileceğiniz gibi,

Ayrıca tanık delilinezden de yaralanabilirsiniz.

Sayın Katılımcı;

Bizler size tüm ihtimalleri aktarmaya çalışıyoruz, mahkemenin hangi yolu izleyeceği kendi taktirindedir,bu arada sizin de bilgi ve öngörü sahibi olmanız kadar DEĞERLİ bir şey de yoktur.

Yapmanız gereken, aleyhinize açılacak böyle bir davada çocuğunuzun ve sizin haklarınızı bir avukat aracılığı ile takip etmenizdir.

Eğer maddi imkansızlığınız var ise, bulunduğunz yer il barosundan tarafınıza avukat tayin edilmesini ücretsiz olarak talep edebilirsiniz.

Saygılarımızla,