Mesajı Okuyun
Old 31-03-2009, 10:08   #3
Av.Mustafabey

 
Varsayılan Boşanma davası,paylı mülkiyete tabi konut ve tebligat sorunu

Sayın meşlektaşlarım merhaba,bu meseleyle ilgili daha önce bir konu açmıştım ama somut olayla ilgili yeterince bilgiye sahip değildim.Şimdi sorumu ayrıntılı bir şekilde sizlere aktarıyorum.
Eşler evlendikten 3 ay sonra paylı mülkiyet şeklinde ev alıyorlar.Ancak koca eşi ile pek alakadar değil ve aralarında şiddetli geçimsizlik var.Ayrıca koca şu anda yurtdışında ve sabit ikametgahı bilinmiyor.Bayan boşanmak istiyor.Ancak evin bedelinin tamamını kendisi ödediği için evin kendisinde kalmasını talep ediyor.Ben kendisine evin paylı mülkiyete konu olması nedeniyle bunun mümkün olmadığını evde kocanın da hakkı olduğunu boşanma kararı verilirse mal rejiminin tasfiyesi kapsamında evin paylar oranında pay edileceğini bildirdim.Ancak edinilmiş mallara katılma mal rejimi kapsamında kocanın sahip olduğu 1/2 payın 1/2'sini katkı payı olarak isteyebilceğini,ancak karşı tarafın da bunu yapma hakkı olduğunu,böyle bir durumda paylarda bir değişiklik olmayacağını bildirdim.Başka bir yol olarakta maddi-manevi tazminat talep edip mahkemeden olumlu karar çıkması halinde eşinin payına haciz koydurabileceğimizi bildirdim.
Sayın meslektaşlarım sadede gel dediğinizi duyar gibi oluyorum.Benim sorum yukarıda belirttiğim yollarda herhangi bir yanlışlık var mı ya da sizin ekleyeceğiniz başka hususlar var mı? Diğer sorum yurtdışında sabit ikametgahı olmayan birine tebligatı nasıl yapacağım?Türkiye'de Mernis kayıtlarında yurtiçi adresi varsa buraya tebligat çıkartmamda bir mahsur var mıdır? Sabırla sorumu okuduğunuz için teşekkür ediyorum.Bilgisi olan meslektaşlarımın cevaplarını bekliyorum.