Mesajı Okuyun
Old 31-03-2009, 09:17   #2
uye8490

 
Varsayılan

Sayın konuk,

anlaşmalı boşanma davalarında tarafların hazırladığı protokolün bir işlevi de, boşanmanın mali sonuçları ve velayet hakkı açısından eşler arasında ihtilaf konusu oluşturabilecek hususlara bir belirlilik kazandırmaktır.

İleride velayet hakkının kim tarafından kullanılacağına ilişkin protokole konulan şart protokolü geçersiz kılmaz ancak ,böyle bir şart da kanımca hukuki bir bağlayıcılığa sahip olmaz.

Velayet hakkı kendisine mahkeme kararı ile tanınan tarafın bu hakkı, ancak yine bir mahkeme kararı ile kaldırılabilir.İleride yapabileceğiniz bir evlilik velayet hakkının sizden geri alınmasına tek başına yeter sebep değildir.

Karşı tarafın yani eski eşinizin, velayet hakkının sizden alınıp kendisine verilmesi için açacağı davada hakim,sizin ve eski eşinizin sosyal ve ekonomik durumunu araştırıp irdeleyecek ve duruma göre bu hakkı iki taraftan birine verebilecektir.

Hakimin yaptığı yargılamada göz önünde bulunduracağı en önemli husus çocuğun yararıdır.

Çocuk fiziksel ,zihinsel ve ruhsal olarak hangi tarafta daha olumlu koşullara kavuşacaksa hakim takdirini o taraftan yana kullanacaktır.

Yargılamanın her aşamasında bir avukattan hukuki yardım almanızı,maddi gücünüz yetersiz ise bulunduğunuz ilin barosuna ,size ücretsiz olarak bir avukat atanması için başvurmanızı öneririz.