Mesajı Okuyun
Old 26-03-2009, 15:33   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Konuk;

İletiniz çok uzun olmasına rağmen sorulması gereken pek çok soruyu içinde barındırıyor...

Bizler buradan ancak hukukun genel doğru ve ilkelerine göre yanıtlar verebilmekteyiz.

Mutlaka ceza davaları ile özellikle ilgilenen bir avukattan hukuki destek alınız.

Size ve ailenize karşı hakaret, tehdit, sövme gibi eylemlere karşı Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Bir telefonun dinlenilmesi ancak savcılık kararı ile mümkündür. Bu şekilde yasal dinlenme kayıtları gerek ceza davalarına, gerekse hukuk davalarına delil olur.

Ayrıca, eşler arasında özel hayatın gizliliğini son kararları ile kabul etmediğini ortaya koyan Yargıtay karşısında, eğer eşinizin sizin konşmalarınızı haberiniz olmadan kayıt etmesi durumu var ise, bunu BOŞANMA davasında delil olarak kullanabilir.

Yine boşanma dosyasında, size ait telefonların dökümleri istenebilir.

Sayın Konuk;

Çocuklarınızla ilgili olarak, boşanma davası açar iseniz tedbiren velayetlerinin sie verilmesini talep edebilirsiniz.

Ayrı yaşamakta iseniz,

Alıntı:
III. Birlikte yaşamaya ara verilmesi

Madde 197 - Eşlerden biri, ortak hayat sebebiyle kişiliği, ekonomik güvenliği veya ailenin huzuru ciddi biçimde tehlikeye düştüğü sürece ayrı yaşama hakkına sahiptir.

Birlikte yaşamaya ara verilmesi haklı bir sebebe dayanıyorsa hakim, eşlerden birinin istemi üzerine birinin diğerine yapacağı parasal katkıya, konut ve ev eşyasından yararlanmaya ve eşlerin mallarının yönetimine ilişkin önlemleri alır.

Eşlerden biri, haklı bir sebep olmaksızın diğerinin birlikte yaşamaktan kaçınması veya ortak hayatın başka bir sebeple olanaksız hale gelmesi üzerine de yukarıdaki istemlerde bulunabilir.

Eşlerin ergin olmayan çocukları varsa hakim, ana ve baba ile çocuklar arasındaki ilişkileri düzenleyen hükümlere göre gereken önlemleri alır.

Ayrı yaşamakta haklı olduğunuzu kanıtlayarak çocukların velayetlerini tedbiren isteyebilirsiniz.

Yine eğer şiddet görmekte iseniz;

4320 sayılı kanun gereği en yakın aile mahkemesi yargıcına başvurarak,

Alıntı:
Türk Medenî Kanununda öngörülen tedbirlerden ayrı olarak, eşlerden birinin veya çocukların veya aynı çatı altında yaşayan diğer aile bireylerinden birinin veya mahkemece ayrılık kararı verilen veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı olan veya evli olmalarına rağmen fiilen ayrı yaşayan aile bireylerinden birinin aile içi şiddete maruz kaldığını kendilerinin veya Cumhuriyet Başsavcılığının bildirmesi üzerine Aile Mahkemesi Hâkimi meselenin mahiyetini göz önünde bulundurarak re'sen aşağıda sayılan tedbirlerden bir ya da birkaçına birlikte veya uygun göreceği benzeri başka tedbirlere de hükmedebilir:

Kusurlu eşin veya diğer aile bireyinin;
a) Aile bireylerine karşı şiddete veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmaması,

b) Müşterek evden uzaklaştırılarak bu evin diğer aile bireylerine tahsisi ile bu bireylerin
birlikte ya da ayrı oturmakta olduğu eve veya işyerlerine yaklaşmaması,

c) Aile bireylerinin eşyalarına zarar vermemesi,

ç) Aile bireylerini iletişim araçları ile rahatsız etmemesi,

d) Varsa silah veya benzeri araçlarını genel kolluk kuvvetlerine teslim etmesi,

e) Alkollü veya uyuşturucu herhangi bir madde kullanılmış olarak şiddet mağdurunun yaşamakta olduğu konuta veya işyerine gelmemesi veya bu yerlerde bu maddeleri kullanmaması,

f) Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması.

Yukarıdaki hükümlerin uygulanması amacıyla öngörülen süre altı ayı geçemez ve kararda hükmolunan tedbirlere aykırı davranılması halinde tutuklanacağı ve hakkında hapis cezasına hükmedileceği hususu şiddet uygulayan eş veya diğer aile bireyine ihtar olunur.

Eğer şiddeti uygulayan eş veya diğer aile bireyi aynı zamanda ailenin geçimini sağlayan yahut katkıda bulunan kişi ise hâkim bu konuda mağdurların yaşam düzeylerini göz önünde bulundurarak daha önce Türk Medenî Kanunu hükümlerine göre nafakaya hükmedilmemiş olması kaydıyla talep edilmese dahi tedbir nafakasına hükmedebilir.

Bu Kanun kapsamındaki başvurular ve verilen kararın infazı için yapılan icraî işlemler harca tâbi değildir."

Yukarıdaki tedbirleri talep edebileceğiniz gibi çocuklarınızın velayetlerini de talep edebilirsiniz. Bu kararlar 6 AY için verilir. Süre dolduğunda yeniden istenmesi gerekir.

Sayın Konuk;

Eşiniz sizin sadakat yükümlülüğünüzü yerine getirmediğinizi ispat edecektir. İspat yükü iddia eden taraftadır. Siz de konu ile ilgili, söz konusu üçüncü kişinin tamamen iş arkadaşınız olduğunu doğrulalayacak tanık gösterme hakkına da elbette sahipsiniz.

Sayın Katılımcı;

Yapmanız gereken tüm ayrıntılarınızla birlikte bir AVUKATA gitmektir.

En sağlıklı ve doğru yol budur.

Saygılarımızla.