Mesajı Okuyun
Old 25-03-2009, 15:43   #2
zlm

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Özlem PEKSÜSLÜ
Müvekkil boşanma eşi ise tedbir nafakası davası açtı.Davalar ilk celsede birleştirildi davalı lehine 150,00 Türk Lirası tedbir nafakası hükmedildi.

Davalı aynı zamanda müvekkil hakkında suç duyurusunda bulunmuş.Ceza davası devam ediyor.(basit yaralamave cebir ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma)

Cevaplarımızı ve delillerimizi sunmak için süre verildi.Nafakaya itiraz etmem mükün mü?

3 şahitle birlikte müvekkilin oğlunu da şahit olarak dinletmek istiyorum.Talimat ile dinletmek istiyorum.Dilekçede bunu belirtmem gerekiyor mu?Örnek dilekçe varsa çok sevinirm.

Şimdiden teşekkür ediyorum.Saygılarımla
Özlem Hanım;
Davalı taraf çalışmıyor yani ekonomik gücü olmadığından nafaka hükmedilmiştir muhtemelen. Eğer ki müvekkiliniz çalışmıyor işssiz ise ekonomik gücü de yok ise duruşma gününden önce arakarara itiraz edebilirsiniz ancak bu pek sonuç vermiyor yani nafaka aynen devam ediyor ama şansınızı deneyebilirsiniz.
Talimat ile tanık dinletmenizde bunu dilekçenizde belirtmenize gerek yok.tanıklarınız isimleri ile birlikte adreslerinizi yazdığınızda hakim resen dikkate alacaktır. sizde sözlü olarak duruşma esansında da söylebilirsiniz.