Mesajı Okuyun
Old 22-03-2009, 15:24   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

1-Şiddetten Korunma:
Müşterek konutunuzda sizinle birlikte kalan eşinizin ailesi ve eşinizin ,müşterek konutu terk etmeniz için size baskı yapmaları,kovmaları,tehdit etmeleri hem suçtur ve şiddettir.

Öncelikle Aile mahkemesine başvurarark birlikte yaşadığınız ve şiddet uygulayan aile bireylerinin,korku ve şiddete yönelik eylemlerinin yasaklanmasını ve gerekirse konuttan uzaklaştırmalarını talep edebilirsiniz.

Üç aydan altı aya kadar geçerli olacak bu koruma kararına uymayan aile bireyi şikayet şartı aranmaksızın tutuklanacak ve hakkında üç aydan altı aya kadar hapis cezası istekli ceza davası açılacaktır.

2-Boşanma Davası Sırasında Müşterek Konut::

Eşiniz boşanma davası açtığında dava dilekçesi size tebliğ edilecektir.Dava dilekçesine cevap vermeniz ve eşinizin kusurlu olduğunu anlatmanız ve delillerinizi sunmanız ve boşanmaya karar verilmesi durumunda yoksulluk nafakası ,maddi manevi tazminat ,takiların iadesi taleplerinizi bildirmeniz gerekir.

Ayrıca boşanma davası süresince müşterek evin size tahsis edilmesini ,tarafınıza tedbir nafakası ödenmesine karar verilmesini duruşma gününü beklemeksizin karar verilmesini istediğinizi hakimden talep edebilirsiniz.

Boşanma davası açılmaksızın mülkiyeti eşinize ait olan ev için tapu sicil müdürlüğüne başvurarak aile konutu şerhi isteyebilirsiniz.

Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızı,mali durumunuz uygun değil ise baro adli yardım servisine başvurmanızı öneriyoruz.