Mesajı Okuyun
Old 17-03-2009, 19:02   #10
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan korayoz
Sayın hukukdoktoru kanunda icra müdürüne böyle bir yetki veren düzenleme benim bildiğim kadarıyla yok. Ayrıca keşidecinin isminin bulunmadığı bir kambiyo senedi ile iik m. 168'e dayanarak takip yapılabilirken, yanlış ismin bulunduğu bir senette bu hakkın kullanılamaması hukuk mantığıma uymayan bir sonuç.

Sayın Korayoz,

İsabetle belirttiğiniz gibi tanzim edenin ad ve soyadının olmaması Bononun geçersiz sayılmasına neden olmaz. Bu durum bonoda hiç isim yazılmamış olması hali için geçerlidir ve doğrudur.

Ancak yanlış bir isim de olsa bir defa Bononun tanzim edeni muayyen hale gelmiş ise, artık o andan itibaren Bononun tanzim edeni şeklen bellidir.

Kambiyo senetlerine mahsus takip yolunda Takip talebinde mutlaka dayanak senedi de yazmak, aslını ibraz etmek ve bu şekilde takip ile bonoyu ilintili hale getirmek gereği vardır.

Aksi takdirde, şeklen de olsa muayyen olan bir senedin borçlusundan başka birisine icra takibi yapılmasına İcra memurunun izin vermesine normal yaklaşmamız gerekir ki, bunun mümkün olmayacağı açıktır.