Mesajı Okuyun
Old 12-03-2009, 13:50   #2
DURU25

 
Varsayılan

MİRAS PAYININ DEVRİ SÖZLEŞMESİ

ANKARA, .../.../....

MADDE 1. TARAFLAR


Siteler Mah. Konur Sok. 12/3 Yenimahalle/Ankara adresinde ikamet eden Hüseyin BALLISES (bundan sonra kısaca "devreden" olarak anılacaktır) ile Siteler Mah. Konur Sok. 12/4 Yenimahalle/Ankara adresinde ikamet eden Hasan BALLISES (bundan sonra kısaca "devralan" olarak anılacaktır) arasında aşağıdaki koşullarla bir miras payının devri sözleşmesi akdolunmuştur.

MADDE 2. KONU


İşbu sözleşmenin konusu, devredenin babasından kendisine intikal eden açılmış terekedeki taksim sonunda kendisine düşecek miras payının tamamını, mirasçılardan olan erkek kardeşine ( devralana ) devretmesidir.

MADDE 3. TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ


Devreden, 08/01/2002 tarihinde ölen babası .Ahmet BALLISES 'den kendisine intikal eden ve taksim sonunda kesinleşecek olan miras payının tamamını devralana, herhangi bir koşul ileri sürmeksizin ve bir karşılık almaksızın, gayri kabili rücu olarak devretmiştir.

MADDE 4. YETKİLİ MAHKEME


İşbu sözleşmenin uygulanmasından ve yorumundan doğacak uyuşmazlıklar için Ankara mahkemeleri ve icra daireleri yetkili olacaktır.

İşbu sözleşme, .../.../.... tarihinde iki nüsha olarak hazırlanıp taraflarca imzalanmış olup birer nüshası taraflara verilmiştir.

Devralan Devreden
( Adı, soyadı, İMZA ) ( Adı, soyadı, İMZA )