Mesajı Okuyun
Old 02-03-2009, 21:59   #17
Av. Şehper Ferda DEMİREL

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. M. Sami SÖZEN
...Ancak ben tasvip edilenden çok uygulama da karşılaştığım bir yaklaşımdan bahsettim.Sizlere lafım yok ama bunun böyle olduğu konusunda ne yazık ki bir genelleme yapılabilir..

Belki de bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmalısınız..?

Meslek etiği adına, sizi ileri götürmeyecek, hatta başınızı derde sokabilecek genellemelerle dolu bir ortam, anladığım kadarıyla. Ve bir stajyer avukatın, sözünü ettiği ve "Vekalet ücreti" nam ve kisvesi adı altındaki illegal bir istemi, "Yerleşik uygulama" olarak genelleyebilmesi, stajyer avukatın değil, şüphe yok "Uygulamanın içinde izlediklerinin" eseri. -Çuvaldızı biraz da izlenenlere batırmalı-. Ama, adam öldürmenin yasak olduğu anlı şanlı Ceza Yasasında yazmakta iken, adam öldürüp, yahut öldüreni izleyip, "Ama herkes öldürüyor" şeklinde bir savunma geliştirmek ve olağan görmek de, stajyerin kabahati. -Neyse ki staj bunun için var, yanlışları doğrultmak, bilinmeyenli denklemleri bilgiyle denkleyip, sağlamlaştırmak için-.

Değerli meslektaş adayım. "Karşı tarafa yüklenecek vekalet ücreti" elbette avukata aittir. Püf noktası "Karşı tarafa yükleme yeteneğinin" mevcudiyetinde. Yargı ve icra organları dışında bir makam, mesela noterler, mesela avukatlar, karşı yan aleyhine vekalet ücretine hükmetme hak ve yetkisine sahip değiller...

Saygılarımla...