Mesajı Okuyun
Old 20-02-2009, 18:25   #30
Av. Asena

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Kanbalı
Sayın meslektaşım,
Bahsettiğiniz kadarıyla dosyadaki bilgi,belge, beyanların bütünlük içinde değerlendirmesi yapılmadan izlenecek savunma stratejisi geliştirmekte takdir edersiniz ki mümkün değil,Örneğin,maktukün herhangi bir aşamada bir beyanı varmı?sanıklarda tespit edilmiş bir iz emare var mı?cezaevinden gönderilen mektup aralarındaki anlaşmaya aykırı gelişmelerden ötürü olabilir mi?vs vs..
Tahrik olgusu değerlendirilebilir(TCK 29),yaralama neticesinde ölüm(TCK 87/4),çerçevesinde değerlendirme yapılabilir.Fakat sanık ikrar ediyorsa size düşen ikrar doğrultusunda davranmak olacaktır.

Sayın Kanbalı, maktulle görüşmek için girişimlerde bulunulmuş ve fakat yoğun bakımdan çıkamadığı için ifadesi alınamamıştır. Cezaevinden gönderilen mektuplardaki yazı karakteri farklılığına dikkat çekmek önem arz eder mi? Bir sonraki mektupta, o mektubun kendisi tarafından yazılmadığını, sadece boş kağıda imza attığını beyan etmiş. Kaldı ki B ve C tarafından yazılan mektuplar incelendiğinde C'nin yazısı ile bahsi geçen mektuptaki(B ve C'nin tahliyesinin istendiği ve A'nın suçu kabul ettiği, cezaevinden yazılan ilk mektup) yazının aynı olduğu görülüyor. Bu husus kullanılabilir mi? Ancak değindiğiniz gibi, mahekeme delilleri toplayıp da sanık A'nın bu suçu işlediğine dair kesin kanaat getirirse(deliller bunu işaret ediyorsa)benim savunmalarımın bir önemi kalmayacaktır. O zaman da ben yanlış kürekleri çekmiş ve mahkemeyi yanlış yönlendirmiş olmayacak mıyım?

Sanık A ile görüşsem ve o da -misal olarak- kendisinin bıçaklamadığını ve suçu üstlenmeye çalıştığını söylese ben ne yapacağım? Mahkemede suçu ikrar eden sanık için lehe olan hükümlerin uygulanmasını istemek bir yana, müvekkille yapılan görüşmenin gizliliği bir yana.. Tavsiyesi olan?

Alıntı:
Yazan av.nuşin
Azletme yetkisi,kendisinin isteği üzerine baroca atanan müdafi yönünden de söz konusudur.
Azilin müdafi yönünden de olacağını bilmiyordum. Haklı sebebe dayanarak benim değil de bir başka avukat tarafından savunulmasını isteyebileceğini biliyordum ama bunu azil olarak nitelendirmemiştim. Sanırım kastınız buydu..