Mesajı Okuyun
Old 05-02-2009, 21:58   #4
Gemici

 
Varsayılan

Alıntı:

Yazan:av.buğra,
Boşanma Davası neticesinde nafaka alacağı ile tazminat alacağının tahsili bakımından , Yurt Dışı (Almanya) Haczi Prosedüründe en kestirme hangi yolu kullanabiliriz , değerlendirmelerinizi rica ederim.



Sayın av.buğra,

nafaka alacğını tahsil etmenin en kestırme yolu ‘Nafaka Alacaklarının Yabancı Ülkelerde Tahsiline İlişkin 20 Haziran 1956 tarihli Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’ ne dayanılarak yapılacak takibat bence. Bu anlaşmayı hem Türkiye hem de Almanya imzalamış durumda. Anlaşmayı yürütmekle hangi merciin yetkili olduğunu bakanlıktan öğrenebilirsiniz.

Almanya’daki borçluya karşı icra takibi THS’de bundan önce de tartışılmıştı. Alttaki iki linkin size faydalı olabilecğini düşünüyorum.

İşin en önemli yanı icra takibi yapacağınız kişinin haczedilecek geliri ve haczedilecek mal varlığı olup olmadığını öğrenmek. Haczedilecek malvarlığı ve geliri olmayan borçluya yapacağınız bir icra takibi sadece masrafa yol açar. Sosyal yardım alan, işsizlik parası veya emekli maaşı alan boçluya karşı sürdürülen icra takibi hiçbir sonuca götürmez, çünkü bu kişilerin geliri genelde haciz sınırı olan 989,99 € nun altında kalmaktadır. Belirttiğim meblağ hiçbir nafaka yükümlülüğü olmayan borçlular içindir. Haciz dışı bıraklına gelir nafaka ödenecek kişilerin sayısına bağlı olarak yükselir.

Gayrimenkulde dikkat edilecek konu, garimenkullerin çoğunlukla banka tarafından finanse edilmiş olmaları ve gayrimenkul üzerinde buna dayanılarak bir ipotek borcunun var olması. Cebri icra yolu ile gayrimenkulun satışı bu bakımdan hem zor, hemde son 10 – 15 sene içinde alınan malların cebri icra yolu ile satışında elde edilen satış bedelinin bankanın borcunu ödemeye bile yetmediği gerçeği.

Saygılarımla
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=7720
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=19048