Mesajı Okuyun
Old 30-01-2009, 12:49   #5
myilmaz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Yücel Tamtürk
...3.kişinin kötüniyetli olduğunu ispatlayabilecek durumda iseniz menfi tespit ve çek iptali davasını ikame etmeniz önerilir...

Sayın Tamtürk'e şu konuda katılmıyorum müvekkiliniz çek iptali davası açamaz zira keşidecinin çek iptali açma yetkisi bulunmamaktadır.

Menfi tespit davasına ilişkin açıklamalarına ise katılıyorum, işiniz gerçekten zor olacak çünkü belirtildiği gibi menfi tespit davasında 3.kişinin kötü niyetli olduğunu ispat etmeniz gerekmektedir.

Benim tavsiyem -tam olarak hukuki bir görüş olmamakla birlikte- burada önce anlaşma yolu aramanız olacaktır. çek ile bono aynı miktarlı olduklarından elinizdeki bonoyu onlara ciro edip takipten feragat etmelerini rica edin. Yada sizde elinizdeki bonoyu hemen takibe koyun ve bir an önce parayı tahsil etmenin yoluna bakın. Açacağınız davalarda lehinize sonuç almanız zor olacak hemde masraflı olacak takibi durdurmak için teminat yatırmanız gerekecek. Ancak zaman kazanmak açısından takibi durdurup elinizdeki bonoyu takibe koyarak bu süreçte parayı tahsil etmeye çalışabilirsiniz.

Saygılarımla