Mesajı Okuyun
Old 23-01-2009, 15:10   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı;

1-Boşanma davasını sizin ya da onun açmasının bir özelliği yoktur. Davayı açan, kendisini dava açmaya iten sebepleri ispat etmelidir. Yine aksini iddia eden kendi sebeplerini ispatlar. Davayı açmak avantaj ya da dezavantaj değildir. Mahkeme yargıcı evlilik birliğinin yürümemesinde kimin KUSURLU olduğunu araştırır.

2-Sayın Katılımcı;2002 yılından sonra karşılığı ödenelirek kazanılan mallarda sizin ALACAK hakkınız mevcuttur. Mülkiyet hakkı değil. Eşinizden alacaklı olursunuz. Bankadaki paranın kaynağı önemlidir. 2002 yılından önce mi edinildi sonra mı edinildi önce buna bakılır, önce edinildi ise de; 2002 yılından sonraki faiz getirisi üzerinde tasfiye payı alacağınız doğacaktır. Yine evin ediniliş tarihi, bu evin edinilmesine sizin bir katkınızın olup olmadığı eğer var ise katkınız bunların ispatlanması halinde, değer artış payı alacağınıza ilişkin olarak açtığınız dava kabul edilir. Tasfiye alacağına ilişkin olarak da, önce evin borcu düşülecek, kalanların envanteri yapılacak ve bu muhasebe hesaplarına göre sizin toplam tasfiye payı alacağınız bulunacaktır. Edinilmiş mallara katılma rejiminin tasfiyesi davası ve değer artış payı alacağı davası boşanmanın kesinleşmesinden itibaren 10 yıl içinde açılabilir.

Çok kapsamlı ve ayrıntılı bir dava olduğu için mutlaka avukat ile davanızı açıp takip ediniz.

3-Nafaka konusunda da, boşanma ile yoksulluğa düşeceğiniz için davanızda önce tedbir, sonrasında boşanma kararının kesinleşmesinden sonra YOKSULLUK nafakası isteyebilirsiniz. Bu nafaka miktarının tayininde, eşinizin tüm gerçek malvarlığı rol oynayacaktır. Bunların iyi tespit edilebilmesi için mahkemeye bilgi verilmeli ve gerekli araştırmaların yapılması sağlanmalıdır.

Eşinizin ek işte çalıştığını ve buradan gelir elde ettiğini şahit beyanları ile ispatlamaya çalışabilirsiniz.

Nafaka miktarınızın tahmin edilmesi ise imkansızdır.

4-Nafakaya hükmedildikten sonra icra kanalıyla tahsil edeceksiniz.Eşinizin emekli maaşına haciz uygulanır ve her ay para icra dosyasına ilgili Kurumca yatırılır. Siz de dosyadan çekersiniz.

5-
Alıntı:
Herşeyi yarı yarıya paylaşarak bu evliliği bitirmek istiyorum.Kanunen bu mümkünmü? Bunun için ne yapmam gerekiyor?

Bunun tek yolu eşinizle ANLAŞMALI BOŞANMA yapmanızdır. Taraflar, malların paylaşımı, nafaka gibi boşanmanın tüm sonuçlarında anlaşır iseler bunu yazılı bir protokole dökerler ve aile mahkemesi yargıcı da bu protokolü ONAYLAYARAK tarafların boşanmalarına karar verir.

6-
Alıntı:
Herşeyi avukatımmı halledecek?

Haklarınız çok çeşitlidir ve hukuki bilgi gerektirmektedir. Hak kaybına uğramamak, zaman kaybetmemek ve gereksiz yere masraf yapmamak için MUTLAKA avukat ile davanızı takip ediniz.

7-Boşanma davası içinde eşinizden maddi ve manevi tazminat da talep edebilirsiniz.

8-Halen oturmakta olduğunuz ortak konut için AİLE KONUTU şerhi aldırınız. Bu sizin yararınıza bir tedbirdir.

Sayın Katılımcı;

Kabataslak yanıtladığımız halde dahi; sorunun KAPSAMI ortada iken; davanızı MUTLAKA bir avukat gözetiminde açınız ve takip ediniz.

Eğer yoksul iseniz, bulunduğunuz yer il Barosundan tarafınıza avukat tayin edilmesini istemek hakkınızdır.

Saygılarımla.