Mesajı Okuyun
Old 22-01-2009, 11:20   #1
Nil Şeker

 
Varsayılan Mİmar - Beledİye Meclİs Üyesİ

Mesleği mimarlık olan bir müvekkilim aynı zamanda 5 yıldır bir belediyenin meclis üyesidir. Bulunduğu belediye bir büyükşehrin merkez ilçelerinden biridir.Bilindiği üzere meclis üyelerine belediyece herhangi bir maaş ya da geçimini temin edebileceği başka bir ödeme yapılmamaktadır.Meclis üyeleri normalde meslekleri ne ise onu yaparak geçimlerini temin etmektedirler.Müvekkilimde doğal olarak proje çizerek geçimini sağlamaktadır.5 yıldır da hiç bir sorun yaşamamıştır.
10 gün önce mimarlar odasından kendisine bir yazı gelmiştir.Yazı 5395 sayılı yasanın 28.maddesi gereğince, meclis üyesi olduğu belediye sınırları içerinde yapılacak inşaatların projelerini çizemeyeceğini bildirmektedir.Hatta bu yazının tebliğinden evvel çizmiş olduğu ve mimarlar odasından onay bekleyen projelerini dahi vermemektedirler.
28.Maddede yasak olan şeylerin taahhüt, komisyonculuk ve temsilcilik olduğu yazıyor. Projeyi mimar vatandaşa çiziyor.Parasını da vatandaştan alıyor.
Üstelik müvekkilin, Belediyede projeleri oinceleyip onaylayan birimlerle görev anlamında hiçbir ilgisi yoktur.Belediyede çalışan değildir, adı üstünde, Belediye Meclis Üyesidir.Mimarın proje çizmesinin 28.madde kapsamına girmesi çok saçma göründü bana.Müvekkilime nasıl yardım edebilirim.Konu hakkında bilgisi olanlar, danıştay içtihatı olanlar paylaşırsa sevinirim. Teşekkür ederim...