Mesajı Okuyun
Old 14-01-2009, 16:59   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın katılımcı;

Annenizin, manevi ve ekonomik şiddet gördüğü anlaşılmaktadır. 4320 sayılı ailenin korunmasına yönelik kanunun kapsamında, aile mahkemesi yargıcı uygun gördüğü TEDBİRLERİ almalıdır.
Alıntı:
Ekonomik şiddetin tanımı;
"Bireylerin çalışmalarının engellenmesi, çalışmaya zorlanmaları, kişisel kazançlara veya mal varlıklarına el koymak, bunları yönetmelerine engel olunmak şeklinde ortaya çıkan davranışlar " olarak tanımlanan ekonomikşiddet, fiziksel şiddet gibi çoğunlukla görüldüğü üzere kendini ani ve öfke patlamaları biçiminde açığa vurmaz. (Tanım için Bkz; Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erdem, Aile İçi Şiddet ve 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun, Türkiye Barolar Birliği Dergisi Sy. 73 Kasım-Aralık 2007 s:56) Daha çok kişilik ve huyla ilgili olup sistematiktir ve süreklilik gösterir. Mağdurun bu tavrı algılaması, tepki göstermesi çok daha zordur ve uzun zaman ister.

Şiddetin belgelenmesi aranmamaktadır. Gerekirse manevi şiddet de belgelenebilir,uzman psikologlarca tespit edilebilir.

Bu kanun kapsamında hakim, kişinin;

-Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması, şeklinde karar verebilir.

Alıntı:
(1)Muayene ve tedavi tedbiri, hâkim tarafından aile içi şiddete maruz kalan aile bireylerinden birisinin korunması için, kusurlu eşin veya diğer aile bireyinin bir sağlık kuruluşunda muayene veya tedavisinin sağlanması amacıyla hükmedilen tedbiri ifade eder.

(2) Hâkim, muayene ve tedavinin sağlanması için şiddet uygulayan kişilerin illerde İl Sağlık Müdürlüğüne, ilçelerde Sağlık Grup Başkanlığına başvurmasını kararında belirtir.

(3) Bu kişiler İl Sağlık Müdürlükleri Ruh Sağlığı Şubelerince veya Sağlık Grup Başkanlıklarınca resmî veya kendi istekleri üzerine özel sağlık kurumlarına sevk edilir. İlgilinin tedaviyi sürdürüp sürdürmediği ve yapılan işlemin sonucu İl Sağlık Müdürlüğü veya Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilirYönetmelik Md.13/1

En yakın aile mahkemesine talepte bulunabilirsiniz. Eğer elinizde doktor raporu ve ya yazılı herhangi bir delil vs.. varsa talebinize ekleyiniz.Tanıklığınız gerekirse yaparsınız.

Hukuki sorunlarınızda, MUTLAKA doğrudan AVUKAT desteği alınız. Hak ve zaman kaybına uğramazsınız.

Saygılarımızla.