Mesajı Okuyun
Old 11-01-2009, 17:26   #1
dilaykar

 
Varsayılan Paylı Mülkiyet - Ecrimisil- Paydaşın Kiralanan Yerdeki Hakları

Merhabalar,
4 kardeşin paylı mülkiyete sahip olduğu birkaç dükkan var.Bu kardeşlerden biri ölüyor, eşine ve 2 çocuğuna payı intikal ediyor.Bu kiraya verilmiş dükkanlarda payları olmasına rağmen eşinin kardeşlerinden biri kiraları topluyor fakat 3 yıldır hiçbir şekilde pay sahibi eş (yengesine)ve çocuklara geliri vermiyor.Kiracı da kirayı düzenli olarak kirayı toplayan kardeşin hesabına yatırıyor arada bir kontrat yok fakat bankaya yatırdığı için kirayı düşük gösteriyorlar.
1.Kiracı ile müvekkilim eş diğer paydaşlara söz hakkı vermeden kira sözleşmesi yapabilir mi?geçerli olur mu?
2.kiracıya ihtar çekip bundan sonraki kiradan payı oranına ne kadar tekabül ediyorsa kendi hesabına yatırmasını isteyebilir mi?
3.Kirayı alan kardeşe karşı ecrimisil davası açılabilir mi?Bundan önce intifadan men etmek gerekir mi?Yani 2 numarada belirttiğim ihtarı bu kardeşe de göndersek olur mu yoksa ayrı bir ihtar mı çekelim?Hatta kira getirisi var diye intifadan men koşulunun aranmaması mı lazım?
4.Ecrimisil davası devam ederken ortaklığın giderimi davası açsak pratik faydası olabilir mi?
5.Ecrimisil davasında kiraları toplayan kardeşin kiranın hepsini aldığını fakat payları oranında yenge ve çocuklara vermediğini nasıl ispatlarız zira banka dekontlarında gerçek kira miktarı gösterilmemiş,geri kalanını elden almış kiracıdan,bu durumda kiracı tanıklık yapmayacaktır,maliyeden ötürü..Nasıl ispat edebiliriz?
Teşekkür ederim..