Mesajı Okuyun
Old 08-01-2009, 20:37   #7
Av. Eugen Huber

 
Varsayılan Tabii ki:

İst. 4 İdare Mah.kararı özeti: ".Davaya konu 4 parselin büyük bölümünün bahçe olarak gösterilmesi, bir başka parsel ile tevhidinin istenmesi şehircilik ilkelerine, üst ölçekli planlara, kamu yararına aykırı olması sebebiyle arsa hakkında verilen 2005/69 sayılı imar durum belgesinin İPTALİNE..."

İdareden talebimin özeti : "Şu şu esas karar sayılı kararın uygulanması ve tarafımıza işbu idari yargı kararına uygun olarak yeni bir imar durumu verilmesi..."

Meclis (komisyon raporuna binaen) kararı özeti : "4 parselle ilgili itirazda, yandaki 5 parselin roperli krokisinin istenmesi için evrakının müdürlüğüne iadesine ilişkin komisyon raporunun oy birliği ile kabulü..."

Dikkat: Dilekçemde açıkça idari yargı kararını belirtmiştim.

Başkana mailde şunu sorduk: "...Red mi ediyorsunuz kabul mü?"
Başkanın cevabı: "Red ediyoruz, çünkü senin parselinin yanındaki komşu parsel cam açmış. Cam açtığı için ondan 1 metre çekmişiz, senden de çekmemiz lazım. Ama o zaman senin parselin imarı kaldırmaz..."şeklindedir
Değerli Meslektaşım; görüldüğü üzere ilk bakışta meclis kararı muallak gibi geliyor. Ancak sonuç itibariyle idari yargı kararının uygulanmadığı ortada. Şu an gidip o parsel için imar istesek (idari yargı kararıyla iptal edilmiş olan) aynı eski imar durumu verilmekte. Teknik başkan yardımcısının şifahi beyanı da : "size imar verirsek, yan parsel kıyameti koparır" gibi hiç de hukuki olmayan bir tarzda. Yan parsel (kimse artık???) itiraz ederse başı derde girebilirmiş. Ama maalesef bunlar şifahiydi.
Sayın Meslektaşım, aslında başka ayrıntılar da var ancak olayın özünü yazdım ki kafanızı karıştırmayayım. Zira biz mahkeme kararı ile idareye başvurduğumuzda planın bir başka idari yargı kararı ile iptal edildiğinden yeni plan çalışmaları yapıldığına ve bu nedenle imar uygulama işlemlerinin durdurulduğuna muttali olduk. Ki bu yüzden yeni planı bekledik. Yeni plan oluşturulduğunda bizim parselle ilgili eski imar durumunun cari olduğunu öğrenince bu kez plana itiraz ettik. İtiraz dilekçemizde açık olarak ve yeniden 4. İdare Mah. kararını uygulanmasını istedik. İşte meclis bu itiraz dilekçemize binaen yıukarıdaki gibi karar verdi. Belirtmem gerekir ki biraz da benim iyiniyet denemeyecek saflığımdan olsa gerek, teknik başkan yardımcısının her dediğine inandım. Plana İtiraz et ben düzeltirim dedi ama maalesef sonuç ortada. Son kez telefon açtım kendisine :"Valla imar mimar veremeyiz ama kamulaştırabiliriz. Onun için de şu an kriz dolayısıyla paramız yok belki ileride olur" deyince tek çare tazminat davasındadır diye düşündüm. Ayrıca bunun ardından suç duyurusunda da bulunmak istemekteyim.
İlgilerinize tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla.