Mesajı Okuyun
Old 03-01-2009, 11:49   #17
Admin

 
Varsayılan

Türk Hukuk Sitesi Hukuk Haberleri Alanı özel Kuralları:
Alıntı:
* Haberler alanımızda yayınlanan haberlere eklenecek yorumların hukukçu ağırlığını taşımasını, gerekçeli, özenli ve çözüme yönelik olmasını beklemekteyiz. Tutuklama kararı verilmediği için bir suçun faili 2 saat sonra gidip şikayetçiyi öldürmüşse ve bu haber THS'de yayınlanmışsa, burada irdelemek istediğimiz ilerde benzer bir olayın olmasının ve bir başka
şikayetçinin öldürülmesinin nasıl engelleneceğini tartışmak, çözüm önerileri sunmak, verilmesi gereken cezaları tartışmak, yapılması gereken yasal düzenlemelerle ilgili öneriler sunmaktır. "Tüh yazıklar olsun!!", "çok üzücü bir olay, ağlamak istiyorum!!", "mafya bunlar, asacaksın hepsini!!!" tarzında yorumlar, internetteki binlerce sitede ileri sürülebilir ve sürülmektedir de. THS Haberler Alanındaki haberlere eklenecek yanıtlarda beklentimiz, bu tip yorumlar değil, hukuk düzenindeki bu sorunu çözmeye yönelik bilimsel, sağduyulu, gerekçeli, Türk Hukuk Sitesi ağırlığını ve ciddiyetini taşıyan yorumlardır.
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=18722

Anayasa Mahkemesi kararları elbette eleştirilebilir. Özellikle de hukukçular tarafından Türk Hukuk Sitesinde.

Ancak eleştiri hukuki, bilimsel, gerekçeli ve THS'nin ağırlığını ve ciddiyetini taşıyan nitelikte olmalıdır. Hukuki niteliği olmayan tepkisel ve/veya duygusal nitelikli katılımların Türk Hukuk Sitesi içinde değil, konuyla ilgili diğer internet siteleri (örneğin gazete forumları) içinde yapılmasını rica ederiz.