Mesajı Okuyun
Old 03-01-2009, 02:26   #16
Tiocfaidh

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av_aykut
Siyasi bir partinin başvurusu üzerine mahkeme böyle bir karar vermiş. Söz konusu kararı beğenmeyip, öğrencinin cebindeki 3 kuruş harçlığa göz dikildi diye bir arkadaşımız yorum yapmış. Hemen arkasından klasik bir yorum -bu nasıl bir zihniyettir.- Sayın tiocfaidh rumuzlu meslektaşım, bende açıkcası sizlerin zihniyetini anlamakta zorluk çekiyorum. Kendi siyasi görüşünüze uygun bir yorum ,hukuk kalıpları içinde oluyor, fakat bunu eleştiren bir yorum hukuk kalıplarının dışına çıkmış oluyor ve siz kendinizde o zihniyeti sorgulama hakkını buluyorsunuz. Anayasa Mahkemesi'nin siyasi değilde, gerçekten hukuki kararlar verdiği bir süreç olursa(biz göremeyebiliriz bu günleri), bende yorumunuza içtenlikle katılacağım inşallah bir gün. Saygılar.

Yeterince açık olduğunu düşündüğüm bir önceki mesajımda dile getirmiştim meramımı. O yüzden yinelemek istemiyorum eşitlik ilkesine zarar verebilecek uygulamalara cevaz veren ilgili kanun hükümlerinin iptalini 'hukuki' olarak değerlendirdiğimi.

Yalnız merak ettiğim için konu ekseninden biraz saparak benim siyasi görüşümün ne olduğunu sormak istiyorum. Bu konuda oldukça bilgili olduğu anlaşılan sayın av_aykut beni ve tüm ths üyelerini aydınlatmaktan imtina etmez umarım.

Saygılar