Mesajı Okuyun
Old 30-12-2008, 16:48   #1
april

 
Kitap Sözl.'de fesih,fatura,faiz ve harca esas değer belirlenmesi

Herkese iyi günler dilerim.
Müvekkil şirket başka bir şirketle sözleşme imzalamış ve karşı taraf fesih şartlarına uymadan sözleşmeyi feshetmiş, gönderilen faturayı da iade etmiştir. Alacak davası açmayı düşünüyoruz.
1- Fesih beyanı elden teslim yoluyla yapılmıştır. TTK'da aranan fesih şekil şartına aykırı durum sizce gerçekleşmiş midir?
2- Faturaya itiraz 8 günlük süreyi geçirerek yapılmıştır fakat karşı tarafın alış tarihini ispatlayamamaktayız. Sizce dava sırasında bu konuda nelerle karşılaşabilirim?
3- Sözleşmede faturanın geçerli sebep olmaksızın yedi gün içinde ödenmemesi halinde gecikilen süre için karşı tarafa ihbar edilerek otuzuncu günden itibaren sözleşmede içeriği detaylı olarak belirlenen bir gecikme zammı uygulanacağı belirtilmiştir. Fakat müvekkil bu prosedüre uymamıştır. Dava dilekçemizde bunu talep edebilir miyiz? Talep edebileceğimiz faiz oranı ve talep tarihiyle ilgili bilgisi olan varsa sevinirim.
4- Harca esas değer faizle birlikte mi belirlenmeli yoksa asıl alacak üzerinden mi talep edilmelidir? Asıl alacağa kdv dahil edilmelidir değil mi?

Cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim.